fbpx

Čokoladni Dubai cheesecake brez peke – pripravite se na razkošje okusov ob vsakem gržljaju

Okusno, enostavno, razkošno

Foto: envato

Dubai cheesecake je prava poslastica za ljubitelje kremastih, bogatih sladic. Brez peke in zapletene priprave, ta recept združuje prefinjen okus čokolade z orientalskim pridihom. Odličen je za posebne priložnosti ali razvajanje ob skodelici kave.

Čokoladni Dubai cheesecake je znan po svojem elegantnem videzu in prefinjenem okusu. Navdihnjen z bližnjevzhodnimi sladkimi dobrotami, ta sladica vključuje mešanico kremastega sira in čokolade na osnovi piškotnega dna. Presenečeni boste, kako hitro ga lahko pripravite – popoln je za vse, ki želite brez napora narediti vtis!

Ta cheesecake je navdihnjen z viralno čokoladno ploščico iz Dubaja, znano po svoji kombinaciji kremastega sira, pistacijevega masla in hrustljavega pečenega testa. Vsak grižljaj združuje bogat okus čokolade s hrustljavostjo pistacij in nežno sladkostjo kremnega sira. Popolna sladica za posebne priložnosti ali razvajanje doma.

Za piškotno osnovo:

– 300 g maslenih piškotov
– 150 g stopljenega masla

Za pistacijevo plast:

– 100 g pistacijevega masla
– 100 g rezancev iz listnatega testa (filo rezanci)

Za čokoladni nadev:

– 500 g kremnega sira
– 200 g temne čokolade (najmanj 60 % kakava)
– 100 g sladkorja v prahu
– 250 ml sladke smetane
– 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta

Za dekoracijo:

– 50 g sesekljanih pistacij
– 50 g bele čokolade

Priprava piškotne osnove:
1. Piškote zdrobite v drobtine in jih zmešajte s stopljenim maslom.
2. Zmes enakomerno porazdelite po dnu tortnega modela in pritisnite, da dobite kompaktno osnovo.
3. Postavite v hladilnik za 30 minut, da se strdi.
Priprava pistacijeve plasti:
1. Listnato testo (filo) narežite na majhne koščke in jih specite do zlato rjave barve.
2. Ohlajeno pečeno testo zmešajte s pistacijevim maslom.
3. Mešanico enakomerno nanesite na ohlajeno piškotno osnovo.
Priprava čokoladnega nadeva:
1. Temno čokolado stopite nad vodno kopeljo in ohladite.
2. Kremni sir stepite s sladkorjem v prahu in vaniljevim ekstraktom do gladke teksture.
3. Vmešajte stopljeno čokolado.
4. Posebej stepite sladko smetano in jo nežno vmešajte v čokoladno mešanico.
5. Nadev enakomerno porazdelite po pistacijevi plasti.
6. Cheesecake postavite v hladilnik za vsaj 4 ure ali čez noč, da se dobro strdi.
Dekoracija:
1. Pred serviranjem cheesecake posujte s sesekljanimi pistacijami.
2. Belo čokolado stopite in z njo pokapajte po vrhu za eleganten videz.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.