Zatímco vám při čekání na štědrovečerní večeři kručí v žaludku a sbíhají sliny, svačiny jsou na Sahaře jako voda. Podmínkou samozřejmě je, aby byly chutné. Tak se podívejte na 3 lahodné sváteční občerstvení.
Verjetno že razmišljate o hrani, ki jo boste pripravljali za božično večerjo. Ne pozabite niti na občerstvení. Zde jsou 3 slastni praznični prigrizki, ki jih boste zelo hitro připravený.
Sirove kroglice
Mini sirove kroglice s suhimi brusnicami in sirom, povaljane v pekan orehih? JA, prosim!
INGRIDIENTY:
- 225 g kremnega sira
- 75 g sira z modro plesnijo
- 90 g posušenih brusnic (na drobno nasekljane)
- 200 g pekanov (na drobno naskljani)
- bobi palčke
PŘÍPRAVA:
V posodi srednje velikosti združite kremni sir, sir z modro plesnijo in sušene brusnice. Iz nastale mase naredite 24 kroglic. Pokrijte jih in počakajte dve uri, da se strdijo. Medtem na drobno narežite pekane in jih popecite v pečici (7 do 10 minut na 180 stopinj Celzija). Ko se ohladijo, po njih povaljate kroglice. Kroglice naj se hladilniku ohladijo. Tik preden jih postrežete, jih postavite na bobi palčke.
Crostini s hruško in granatnim jabolkom
Crostini s hruško in granatnim jabolkom so odlična rešitev, če želite čim bolj preprosto zadovoljiti vaše brbončice.
INGRIDIENTY:
- bageta, 6 rezin
- olivový olej
- 2 veliki hruški (olupljeni in na drobno narezani)
- 1 lžíce másla
- ½ žlice cimeta
- 60 ml javorjevega sirupa
- ½ žlice balzamičnega kisa
- 160 g granatnega jabolka (sadeža)
- 160 g kremnega sira (lahko tudi z okusom cimeta)
PŘÍPRAVA:
Crostine polijte z olivnim oljem. Nato jih premažite s kremnim sirom. Pustite jih stati. V ponvi stopite maslo, ki mu nato dodajte hruške, cimet in javorjev sirup. Sestavine prežite na ognju tako dolgo, da nastane kremasta dišeča zmes. V maso dodajte balzamični kis in granatno jabolko. Sadno maso položite na vsak crostin. Postrezite takoj.
Polnjene gobe
Preprost recept, ki je prijazen tudi veganom.
INGRIDIENTY:
- 12 šampinjonov
- 325 g speštanega krompirja
- 80 g špinače (narezane)
- 45 g krušnih drobtin
- 2 lžíce másla
- ¼ česna v prahu
- ⅛ žlice popra
PŘÍPRAVA:
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Zmešajte speštani krompir s špinačo. Na pekač položite gobice, ki jih nato napolnite z nastalo maso. V ločeni posodi zmešajte krušne drobtine, maslo, česen in poper. Maso premažite po polnilu v gobah. Gobe pecite 20 minut in jih takoj postrezite.