fbpx

Kako postati jutranja oseba?

Jutranja oseba

Jutranje osebe naj bi bile bolj uspešne, je pokazala raziskava, ki so jo izvedli na Guardianu. Najbolj uspešni direktorji naj bi vstajali že ob petih zjutraj. Toda, kaj narediti, če ste nočna ptica in se zgrozite ob misli na zgodnje vstajanje? Je mogoče to spremeniti in se zbuditi srečni in spočiti? Strokovnjaki menijo, da je mogoče spremeniti vaše navade. Z nekaj truda se bo vaš organizem v dveh tednih prilagodil na nov ritem.

Tukaj je nekaj nasvetov, ki lahko pomagajo postati jutranja oseba:

1. Imejte jutranji urnik in se ne obremenjujte s tem, kdaj greste spat.

Zjutraj telovadite in zajtrkujte vsak dan ob isti uri. Zvečer vam ni potrebno iti prej v posteljo, ne obremenjujte se s količino spanja, ker to povzroča dodaten stres. Zaspali boste, ko boste utrujeni in vaš organizem se bo sčasoma privadil na nov ritem.

2. Uporabljajte pametno budilko.

Ne uporabljajte dremeža, saj boste s tem podaljševali spanec in se ne boste mogli držati jutranjega ritma. Namesto tega uporabljajte mobilno aplikacijo, kjer je za nastavitev dremeža potrebno rešiti matematično nalogo. Najbrž se boste raje zbudili, kot reševali zahtevne enačbe.

PŘEČTĚTE SI VÍCE: Nespečnost – kaj narediti, kadar ne morete zaspati

Dober zajtrk
Dober zajtrk

3. Dovolite svetlobi, da vstopi v spalnico.

Ne zagrnite zaves, saj ne boste zjutraj vedeli, kdaj se dan začne. Naj vas prebudi naravna svetloba.

4. Jutranja rekreacija.

Jutranji tek, pilates, pozdrav soncu – karkoli! Važno je, da zjutraj razgibate telo in omogočite pretok energije.

5. Proteinski zajtrk.

Dan se pozna tudi po dobrem zajtrku. Naj bo bogat s proteini, ki pripomorejo k budnosti in večji energiji.

S vámi od roku 2004

Od roku 2004 zkoumáme městské trendy a denně informujeme naši komunitu následovníků o novinkách v životním stylu, cestování, stylu a produktech, které inspirují vášní. Od roku 2023 nabízíme obsah v hlavních světových jazycích.