fbpx

Ola

Španski temperament velja za vročega, zato se v mrzlih dneh odpravimo v špansko restavracijo Ole v Mariboru. Nedavno prenovljeni prostori nas kar sami vabijo. Ko vse to zaokrožimo še s špansko navdihnjeno hrano, nas niti mrzla zima ne bo več motila. Španci poznajo male jedi ali tapas, ki jih v ...

Základní informace
Adresa
Ola
Nasipna ulica 68
Maribor
Spojení
Ola
Plán
od ponedeljka do četrtka od 10. do 23. ure, petki in sobote od 10. do 01. ure, nedelje od 11. do 16. ure
Kontakt
040 205 158

Španski temperament velja za vročega, zato se v mrzlih dneh odpravimo v špansko restavracijo Ole v Mariboru. Nedavno prenovljeni prostori nas kar sami vabijo. Ko vse to zaokrožimo še s špansko navdihnjeno hrano, nas niti mrzla zima ne bo več motila. Španci poznajo male jedi ali tapas, ki jih v Mariboru dobimo v hladni ali topli izvedbi, od pršuta, mariniranih oliv, do perutničk, školjk ali česnovega kruha. Ker je zunaj že zelo mrzlo, nas bo pogrela juha, morda brokolijeva z lososom, česnova ali čebulna juha. Španci so poznani po morski hrani, zato se tudi v mariborski španski kuhinji držijo tega pravila. Ena bolj znanih jedi z morskimi sadeži je paella, naročimo pa lahko tudi ribe ali lignje, seveda ne manjka niti mesnih dobrot. Za prave jedce bo idealen zrezek gigante, drugi pa se bomo zadovoljili z ostalo mesno ponudbo. Med brezmesnimi jedmi lahko izberemo paniran sir s paradižnikovo salso ali katero od solat, morda celo kanarsko z ananasom in bananami. Če ne bomo izbrali med jedmi z menija, nam v Ole pripravijo dnevne malice in kosila. Vsak mesec v letu je tudi tematsko obarvan: naj gre za zaljubljeno Valentinov februar, poletni festival lignjev ali novembrsko zgodbo o vinu in trti. V vsakem mesecu bomo prav gotovo našli del španskega temperamenta, ki bo ustrezal tudi nam.

S vámi od roku 2004

Od roku 2004 zkoumáme městské trendy a denně informujeme naši komunitu následovníků o novinkách v životním stylu, cestování, stylu a produktech, které inspirují vášní. Od roku 2023 nabízíme obsah v hlavních světových jazycích.