Proč si letos neudělat karnevalové koblihy s oblíbenou oříškovou pomazánkou Nutellou? Není pochyb o tom, že jsou velmi chutné. Přečtěte si níže, jak připravit karnevalové koblihy s Nutellou.
So se na vašem jedilniku že kdaj znašli pustni krofi z Nutello? Ne? Potem je skrajni čas, da jih letos poskusite.
Ingredience
- 1 dl mléka
- 600 g pšenične bele moke
- 2 žlici belega sladkorja
- 2 lžíce másla
- 1 vejce
- 3 žlice kvasa
- 1 žlička vaniljevega ekstrakta
- sončnično olje
- moučkový cukr
- Nutella
Příprava
V posodi zmešate zmehčano maslo, sladkor in mlačno mleko, mešanici pa dodate 300 gramov moke. Preostalo moko daste v drugo posodo in ji primešate kvas. Nato oboje zmešate skušaj ter dodate še vaniljev ekstrakt in jajce. Prilijete 1 deciliter mlačne vode in dobro pregnetete, da dobite gladko testo. Preden ga pustite na toplem vzhajati dve uri, ga premažete še s kapljico olja. Po pretečenem času ga pregnetete in pustite vzhajati še eno uro. Po 60 minutah ga razvaljate na en centimeter in iz testa izrežete deset krogov, ki jih pustite vzhajati eno uro. Potem olje segrejete na 180 stopinj Celzija in v njem (v fritezi) ocvrete krofe. Na vsaki strani jih pečete nekje 2 minuti. Ko se ohladijo, s pomočjo brizgalke vanje vbrizgate še Nutello. Sledi le še posip s sladkorjem v prahu in krofi so pripravljeni. Pa dober tek!