Japan er alt overskuds land. Dens indbyggere betragtes som meget dygtige mennesker. Med den overflod af færdigheder, de besidder, er de også blandt de bedste knivproducenter i verden.
Azijska otoška država je med drugim znana po kakovostnem kuhinjskem priboru. Brez dvoma lahko zatrdimo, da vsak dober kuhar pri svojem delu potrebuje učinkovit nož. Če se pred štedilnikom dobro znajdete tudi sami, vam predlagamo, da preizkusite katerega izmed 10 nožev, ki so jih izdelali japonski mojstri.
KYOCERA ADVANCED CERAMIC CHEF KNIFE
Črnega keramičnega rezila, ki se ponaša z lahko težo in odpornostjo na rjo, vam ne bo treba brusiti pogosto. Nožev ročaj je narejen iz lesa Pakka.
YOSHIHIRO AOKO PETTY CHEF KNIFE
Les Pakka prav tako krasi ročaj tega noža, ki se lahko pohvali z dosmrtno garancijo. Za kar se da oster rez poskrbi jekleno rezilo.
MASAHIRO 14904 MVH CHEF KNIFE
Nož Masahiro 14904 MVH kuharje navdušuje s trdno in zanesljivo strukturo. Rezilo z asimetričnim robom je izdelano iz nerjavečega jekla MBS-26.
MIYABI ARTISAN SG2 CHEF’S KNIFE
Nož podjetja Miyabi ni le zanimiv na pogled. Po zaslugi lesenega ročaja, sijajnega jeklenega rezila in ergonomske oblike bo kos še tako zahtevni nalogi.
MIYABI MIZU SG2 CHEF’S KNIFE
Miyabi ni pozabil niti na ljudi, ki so bolj naklonjeni črni barvi. Nožev ročaj je izdelan iz vrhunskega laminata Micarta, medtem ko bo za rezanje zadolženo jeklo SG2.
ZDP-189 BUNKA BLACK CHEF KNIFE
Kuhinjski nož ZDP-189 je svojo končno obliko dobil po dolgih letih izpopolnjevanja. Sharp Edge tokrat stavi na orehov les v kombinaciji z jeklom ZDP-189.
SHUN HIRO SG2 CHEF’S KNIFE
Pri Shunu so se odločili, da model Hiro SG2 opremijo s kar 32 plastmi kakovostnega jekla Damascus. Pozabiti ne smemo niti na črno-rdeč ročaj, izdelan iz lesa Pakka.
HINOKI S1 GYUTO CHEF’S KNIFE
Nož Hinoki S1 Gyuto si gotovo zasluži naziv najlepšega noža na tem seznamu. Rezilo, izdelano iz karbonskega jekla White Steel #1, se odlično dopolnjuje z ergonomskim ročajem. Slednji je proizveden iz orehovine in hrastovine.
KORIN GINSAN-KO KIRITSUKE
Naj vas videz tega noža ne zavede. Pripomoček z rezilom iz visoko cenjenega karbonskega jekla Ginsan-Ko je namreč izjemno priljubljen med japonskimi kuharji.
TOGIHARU AO-KO SUMINAGASHI HOGASUMI YANAGI
Dolgo in tanko rezilo, izdelano iz visokokakovostnega jekla Blue Paper Steel, nekoliko spominja na meč. Že po tem lahko sklepamo, da se je ta nož pripravljen zoperstaviti vsakemu izzivu.