fbpx

Najboljši japonski kuhinjski noži z osupljivim rezilom in še boljšim videzom

Japonska je dežela vseh presežkov. Njeni prebivalci veljajo za zelo sposobne ljudi. Ob obilici spretnosti, ki jih imajo, pa spadajo tudi med najboljše proizvajalce nožev na svetu.

Azijska otoška država je med drugim znana po kakovostnem kuhinjskem priboru. Brez dvoma lahko zatrdimo, da vsak dober kuhar pri svojem delu potrebuje učinkovit nož. Če se pred štedilnikom dobro znajdete tudi sami, vam predlagamo, da preizkusite katerega izmed 10 nožev, ki so jih izdelali japonski mojstri.

KYOCERA ADVANCED CERAMIC CHEF KNIFE

Kyocera Advanced Ceramic Chef Knife.
Kyocera Advanced Ceramic Chef Knife.

Črnega keramičnega rezila, ki se ponaša z lahko težo in odpornostjo na rjo, vam ne bo treba brusiti pogosto. Nožev ročaj je narejen iz lesa Pakka.

kyoceraadvancedceramics.com

YOSHIHIRO AOKO PETTY CHEF KNIFE

Yoshihiro Aoko Petty Chef Knife.
Yoshihiro Aoko Petty Chef Knife.

Les Pakka prav tako krasi ročaj tega noža, ki se lahko pohvali z dosmrtno garancijo. Za kar se da oster rez poskrbi jekleno rezilo.

echefknife.com

MASAHIRO 14904 MVH CHEF KNIFE

Masahiro 14904 MVH Chef Knife.
Masahiro 14904 MVH Chef Knife.

Nož Masahiro 14904 MVH kuharje navdušuje s trdno in zanesljivo strukturo. Rezilo z asimetričnim robom je izdelano iz nerjavečega jekla MBS-26.

naifuji.com

MIYABI ARTISAN SG2 CHEF’S KNIFE

Miyabi Artisan SG2 Chef's Knife.
Miyabi Artisan SG2 Chef’s Knife.

Nož podjetja Miyabi ni le zanimiv na pogled. Po zaslugi lesenega ročaja, sijajnega jeklenega rezila in ergonomske oblike bo kos še tako zahtevni nalogi.

zwillingonline.com

MIYABI MIZU SG2 CHEF’S KNIFE

Miyabi Mizu SG2 Chef's Knife.
Miyabi Mizu SG2 Chef’s Knife.

Miyabi ni pozabil niti na ljudi, ki so bolj naklonjeni črni barvi. Nožev ročaj je izdelan iz vrhunskega laminata Micarta, medtem ko bo za rezanje zadolženo jeklo SG2.

surlatable.com

ZDP-189 BUNKA BLACK CHEF KNIFE

ZDP-189 Bunka Black Chef Knife.
ZDP-189 Bunka Black Chef Knife.

Kuhinjski nož ZDP-189 je svojo končno obliko dobil po dolgih letih izpopolnjevanja. Sharp Edge tokrat stavi na orehov les v kombinaciji z jeklom ZDP-189.

sharpedgeshop.com

SHUN HIRO SG2 CHEF’S KNIFE

Shun Hiro SG2 Chef's Knife.
Shun Hiro SG2 Chef’s Knife.

Pri Shunu so se odločili, da model Hiro SG2 opremijo s kar 32 plastmi kakovostnega jekla Damascus. Pozabiti ne smemo niti na črno-rdeč ročaj, izdelan iz lesa Pakka.

cutleryandmore.com

HINOKI S1 GYUTO CHEF’S KNIFE

Hinoki S1 Gyuto Chef's Knife.
Hinoki S1 Gyuto Chef’s Knife.

Nož Hinoki S1 Gyuto si gotovo zasluži naziv najlepšega noža na tem seznamu. Rezilo, izdelano iz karbonskega jekla White Steel #1, se odlično dopolnjuje z ergonomskim ročajem. Slednji je proizveden iz orehovine in hrastovine.

hinoki.shop

KORIN GINSAN-KO KIRITSUKE

Korin Ginsan-Ko Kiritsuke.
Korin Ginsan-Ko Kiritsuke.

Naj vas videz tega noža ne zavede. Pripomoček z rezilom iz visoko cenjenega karbonskega jekla Ginsan-Ko je namreč izjemno priljubljen med japonskimi kuharji.

korin.com

TOGIHARU AO-KO SUMINAGASHI HOGASUMI YANAGI

Togiharu Ao-Ko Suminigashi Hogasumi Yanagi.
Togiharu Ao-Ko Suminigashi Hogasumi Yanagi.

Dolgo in tanko rezilo, izdelano iz visokokakovostnega jekla Blue Paper Steel, nekoliko spominja na meč. Že po tem lahko sklepamo, da se je ta nož pripravljen zoperstaviti vsakemu izzivu.

korin.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!