fbpx

5 hemmeligheder til den perfekte pizza (ifølge en mesterkok)

Der er dage, hvor vi dufter hjemmelavet pizza. Vi tilbereder den med kærlighed, sætter den i ovnen, og mens vi venter på, at ovnen ringer, 'beder' vi om at lægge et lækkert stykke på tallerkenen, der ser ud som om det kom direkte fra et italiensk pizzeria. Men vi får en pizza, der smager, som om den er opvarmet i en mikroovn. Hvad gjorde vi forkert?

Pripraviti dober kos pice ni lahko, a tu so nasveti newyorškega kuharskega mojstra Franka Pinella, ki je najbolj znan po pripravi okusnih pic v restavraciji Best pizza. Skrivnost je v petih stvareh, na katere morate biti pozorni, če želite dobiti najbolj slastno pico.

Dej

Najbolje je, da pripravite standardno velikost pice, ki jo razrežete na osem rezin, han siger Pinello.

Omaka

Nekaj časa so vsi uporabljali paradižnike iz San Marzana iz Italije. Pinello han siger ja trudijo ostati blizu ‘pica kulturi’, zato uporabljajo italijanske paradižnike, a izdelujejo ameriško pico. Lahko poskušate pripraviti belo omako brez paradižnikov, in sicer potrebujete ricotto, karamelizirano čebulo in sezamova semena. Še posebej je dobra, če imate radi ost, han siger Pinello.

Ost

Dobra mocarela bo vedno naredila pico boljšo, han siger Pinello. Ta pripravlja domačo mocarelo, ki jo je težko narediti, a z njo lažje ‘upravlja’, saj mu domača priprava omogoča nadzor nad slanostjo in vlago. Pomembna stvar, ki si jo je treba zapomniti glede razmerij, ko stvari polagate na pizza, je, da se morajo čutiti vsi okusi, nadaljuje. Omaka in skorja sta ključnega pomena, saj ne želite, da kakšna izmed teh sestavin prevladuje. Veliko picerij uporablja preveč sira, a če ga imate radi, ga lahko vedno dodate, zato ni treba pretiravati.

tilbehør

Se dette opslag på Instagram

@pizzerialarosa 🍕

Et opslag delt af Frank Pinello (@bestpizza33) on

Pinello det er tradicionalist, saj ima rad znane dodatke, kot so feferoni, gobe, sardele … Kuharji danes krasijo pice z različnimi sestavinami, ki jih tudi on rad pokusi, a se raje drži preverjenih sestavin in okusov. Pred nekaj leti je bil priljubljen pikanten med, ki ga sploh ni zanimal, potem pa mu je postal zares kan lide det. Zdi se mu, da je trenutno ananas najbolj kontroverzen dodatek, v Miamiju pa je tudi odprl picerijo in pica z ananasom je najbolj prodajana.

Izkušnja

Pinello pravi, da mu je všeč, da je pica za mlade, stare, bogate, revne. Dostopna je čisto vsem. Pomembna pa je, kot pravi, tudi izkušnja. Rad gre v lokalno picerijo, kjer naroči rezino, se na poti nekje usede, medtem pa zapravi le pet dolarjev. Pri pici najbolj ljubi to preprosto izkušnjo, saj se jo lahko je kjerkoli, kakorkoli in kadarkoli.

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.