LADY OF SLOVENIC CUISINE Mama Ančka plejede at tilbyde sine mesterværker til tilfældige spisende. I dag tilbereder hendes kro, i skikkelse af en prestigefyldt restaurant, slovenske retter som topspecialiteter, så reserver din stand og gå til søndagsfrokost med din familie. Dagen før, efter en lørdagsvandring rundt i Gorenje...
Delavska cesta 18
Šenčur
DAMA SLOVENSKE KUHINJE Mama Ančka je svoje mojstrovine nekdaj ponujala naključnim jedcem. Danes njena gostilna v podobi prestižne restavracije pripravlja slovenske jedi kot vrhunske specialitete, zato rezervirajte svoj separe in se z družino podajte na nedeljsko kosilo. Dan prej, po sobotnem pohajkovanju po gorenjskih višavah, pa se pridite opajat z dišečimi vonji krepke domače hrane. Vabljeni ste torej večerno ali športno razpoloženi. Gostilna Ančka s svojo 36-letno tradicijo navdušuje raznovrstne goste. Postrežejo vam s skledo telečje obare z ajdovimi žganci in duetom štrukljev. K njim se boste še vrnili, seveda zaradi tradicionalnih Ančkinih štrukljev, ki vas v bogati zasedbi slastnih nadevov navdušujejo s samosvojo mehkobo. Po želji vam skuhajo sladke ali slane štruklje, ki so lahko ajdovi, čokoladni, sirovi ali drobnjakovi. Gostom v družbi prijateljev ali družine ponudijo paleto izbranih bogatih gorenjskih mojstrovin in štruklje postrežejo vsaj za pokušnjo ali posladek. Očarajo pečenica z zeljem, krvavica z repo, divjačina v lovski omaki, dušena govedina v pikantni omaki, zrezek Ančka in v prvi vrsti kmečka pojedina v imenitni sestavi kranjske klobase, prekajenih svinjskih rebrc, pečenke, kruhovih cmokov in kislega zelja. Zadovoljne vas pri Ančki razvajajo z domačim česnovim in ajdovim kruhom, s svojimi bogatimi izkušnjami pa tudi vedo, kako razumeti vino. Med posladki so seveda veličastni štruklji, ob posebnih dneh se prileže Ančkina bogata orehova potica in za drugačne okuse pečena kaša z jabolki. Gostilna Ančka je oddaljena le zavoj z avtoceste ob mednarodnem letališču Brnik.