fbpx

BOSCH'S OPSKRIFT – Pizza Capricciosa

Hvem elsker ikke en rigtig god pizza? Denne gang anbefaler Bosch en lækker Capricciosa, som heller ikke vil efterlade dine gæster ligeglade.

Ingredienser

Testo za pico:
• 500 g navadne moke
• 1 zavitek suhega kvasa
• 1 čajna žlička sladkorja
• 1 ščepec soli
• 40 ml olja
• 250-300 g tople vode

Fyldning:
• olupljeni paradižniki
• salt
• mozzarella
• šunka
• gobe
• origano
• črne olive
• olje

Forberedelse

1. Kvas in toplo vodo umešajte v posodi za mešanje. Dodajte ostale sestavine in gnetite, da dobite gladko testo.
2. Posodo za mešanje pokrijte s pokrovom in pustite stati na toplem mestu, dokler testo ne naraste (približno 45 minut). Na hitro ponovno zgnetite testo.
3. Testo oblikujte v kepo in pustite vzhajati 1 uro pod vlažno krpo na namaščenem papirju za peko. Testo razvaljajte neposredno na papir za peko (z malo olja) in ga nato prekrijte z olu-pljenimi paradižniki.
4. Na testo posujte malo soli, šunko zrežite na tanke trakove in jo porazdelite po pici skupaj z gobami, olivami, mozzarello in origanom. Po pici pokapajte malo olja in pecite 15-20 minut pri 180°C.

Kamnita (keramična) plošča
Idealna za kruh, pico in globoko zamrznjeno pecivo. Rezultat: jedi kot iz krušne peči! Priložen ji je tudi lesen loparček, velika pa je 37,5×33 centimetrov.

Kamnita (keramična) plošča Bosch je idealna za kruh, pico in globoko zamrznjeno pecivo. Foto: Bosch
Kamnita (keramična) plošča Bosch je idealna za kruh, pico in globoko
zamrznjeno pecivo. Foto: Bosch

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.