Vi har en lækker opskrift til dig: jordbærkage lavet af småkager, der ikke skal bages! Ikke nok med at desserten er smuk at se på, den er også yderst velsmagende.
Jagodna torta iz piškotov ne rabi pečice, njena sočnost in kremnost pa vas bosta preprosto navdušili!
Ingredienser
- 500 g jordbær
- 400 g piškotov
- 200 ml mælk
- 1 vaniljesukker
Til cremen
- 200 g sladke smetane
- 600 ml gostega jogurta
- 150 g mascarponeost
- 2 vaniljeva sladkorja
- 150 g pulveriseret sukker
- 2 vrečki želatine
- 10 žlic vode
Forberedelse
Želatino in vodo zmešajte v skledi in pustite, da nabrekne. Sladko smetano stepite, vmešajte sladkor v prahu, vaniljev sladkor, jogurt in mascarpone ter vse skupaj zmešajte. Želatino grejte tako dolgo, da se ne raztopi, nato pa nežno vmešajte pripravljeno kremo. Piškote najprej razporedite ob pekaču za torto, še prej pa jih z ene strani namočite v mleko, ki ste mu primešali vaniljev sladkor. Piškote položite tudi na dno pekača. Nanesite polovico kreme, dodajte na koščke narezane jaogde in na jagode položite piškote, ki ste jih namočili v mleko. Preko teh piškotov porazporedite preostalo kremo in postavite torto v hladilnik, da se dobro ohladi (najmanj 6 ur, najbolje preko noči). Ko je pripravljena, jo okrasite z jagodami (cele ali narezane) in z lističi mete. Pa sladek dober tek!