I løbet af sneglespecialiteternes dage vil gourmeter glæde sig over tavernaen og vinbaren Zenon. Gourmet-delikatessen Helix Aspersa Muller vil blive tilberedt af kokken Žiga Mandelc på forskellige måder.
Slasten meni z več hodi bo oplemeniten s Cattunarjevimi najboljšimi vini, štirimi vrstami malvazije, ki raste na štirih vrstah zemlje – kar je posebnost Brtonigle v hrvaški Istri, teranom barrique og ružo muškat. Polžereja Kubelj bo za ta dogodek priskrbela vrtne polže Helix Aspersa Muller, et tilfælde af sorto, ki je namenjena prav prehranjevanju in zelo cenjena v svetovnih kuhinjah.
Specialitete bomo pripravljali v konobi in enoteki Zenon, ki med dobro uveljavljenimi gostinci v hrvaški Istri, po odzivih domačih in tujih gostov sodeč, uspešno orje ledino. Okuse s krožnikov bo imenitno dopolnil Cattunar, vrhunski lokalni vinar, s svojo žlahtno kapljico.
Rezervacije so obvezne. Število mest je omejeno, zato priporočamo čimprejšnjo prijavo na:
mob. št. 00385 95 897 90 31 ali info@konoba-zenon.com.
Mere information på:
www.farmakubelj.si
www.vina-cattunar.hr
www.konoba-zenon.com