fbpx

Opskrifter på gourmet-græskarretter til hyggelige efterårsdage

3 nemme opskrifter fra hjemmelavede Hokkaido-græskar, der fremtryller et ekstraordinært efterårsmåltid.

1. Kremna juha iz domače hokaido buče

Ingredienser:

  • 1 skodelica domače hokaido buče (narezane na koščke)
  • 1 manjša sesekljana čebula
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 dcl vand
  • 1 krompir (narezan na koščke)
  • 1 grøntsagssuppeterning
  • en knivspids chilipulver
  • 1/2 čajne žličke muškatnega oreščka v prahu
  • frisk persille
  • domače bučno olje (po želji, za okras)
  • smetana (po želji)
Kremna juha iz domače hokaido buče.
Kremna juha iz domače hokaido buče.
Forberedelse:
Na olivnem olju prepražimo drobno nasekljana čebulo in česen. Dodamo na kocke narezano hokaido bučo in kuhamo, dokler se buča ne zmehča. Dodamo narezan krompir in vse skupaj zalijemo z vodo. Dodamo jušno kocko, muškatni orešček in čili v prahu ter vse skupaj kuhamo 15 minut. Juho dobro zmešamo s paličnim mešalnikom in po želji dodamo smetano za kuhanje. Pripravljeno juho postrezemo z vejicami svežega petršilja ter kapljicami domačega bučnega olja.

2. Pire iz domače hokaido buče

Ingredienser:

  • 600 g domače hokaido buče (narezane na koščke)
  • 3 spiseskefulde olivenolie
  • 2 čajni žlički kokosovega masla
  • ½ čajne žličke naribane limonine lupine
  • 2 spsk parmesanost
  • salt
  • peber
  • smetana (po želji)

Forberedelse:
Bučo skuhamo jo v manjši količini vode. Ko se zmehča, jo odcedimo in pretlačimo, da dobimo gladek pire. V posodi stopimo maslo in nato dodamo bučni pire. Mešamo nekaj minut, da se pire zgosti. Odstavimo in nekoliko ohladimo. Dodamo še naribano limonino lupino, parmezan, sladko smetano, sol in poper.

3. Bučni njoki

Ingredienser:

  • 400 g kartofler
  • 400 g domače hokaido buče
  • mel
  • 1 æggeblomme
  • salt
  • peber
  • smør
  • parmesan
Græskar gnocchi
Græskar gnocchi
Forberedelse:
Za bučne njoke bučke razrežemo in jih damo v pečico, ki smo jo segreli na 200°C, da se lepo zmehčajo. Zmehčane fino pretlačimo in zmešamo s kuhanim krompirjem, rumenjakom soljo in moko (po občutku) v gladko testo. Na pomokani površini oblikujemo trakove, ki jih razrežemo na manjše koščke. Z vilicami lahko ustvarimo značilen vzorec za njoke. Njoke nato kuhamo v vreli vodi približno 5 minut. Kuhane po želji popečemo in postrežemo s sveže naribanim parmezanom.

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.