Mange tror, at de er mestre i at tilberede pasta, men det er langt fra tilfældet. Hvilke fejl begår du, når du tilbereder pasta?
En kok Antonella Rana, nečakinja Giovannija Rane, očeta testenin Rana, poudarja, da pravi italijanski okus testenin kvarimo s pretirano količino različnih omak og sira.
Sveže testenine so pripravljene v le 2 minutah, medtem ko je za pripravo kupljenih spaghetti og makaronov potrebnega nekaj več časa – približno 10 minutter. Dodati jim je potrebno kapljico ekstra deviškega oljčnega olja og malo parmezana. Če želite izboljšati njihov okus, lahko dodate še žlico omake. Po Antonellinem mnenju je ključno torej, da upoštevate razmerje med količino testenin og tilbehør!
Kako izdelati pristno paradižnikovo omako? Antonella pravi, da jo izdelate na osnovi različnih vrst zelenjave, kot so paradižnik, čebula, korenje in zelena, vanjo ne dodajajte kečapa. Ne pozabite niti na ekstra deviško oljčno olje, ki jedi daje prijetnejši okus, boljšo barvo in hranilne snovi. S peber ne smete pretiravati, omako je vredno popestriti tudi z urter, kot sta bazilika in timijan.