fbpx

Hvad sker der, når en kvinde føler, at du ikke sætter pris på hende?

Foto: Unsplash / Aiony Haust
Sidst opdateret:

"Respekt fortæller mig, hvor langt jeg kan gå, når jeg nærmer mig en anden, og hvor langt jeg kan lade den anden gå for stadig at føle mig tryg i min værdighed." - Alenka Rebula

Ko se ženska počuti, da se je ne spoštujete, začne dvomiti o svoji vrednost. Spraševala se bo, zakaj vse, kar počne, ves trud, ki ga vloži v vajin odnos, zate še vedno ni dovolj. Spraševala se bo, ali ji kaj manjka, je kaj narobe z njo, ji česa primanjkuje. Spraševala se bo, kaj si pravzaprav želiš od nje, kaj še potrebuješ.

Ko se ženska počuti, da ni cenjena, se ji bodo odprle oči. V mislih si bo odvrtela vse zgodbe in načine, kako ti je pomagala, in vse tiste, ko si jo pustil čakati ali si jo prizadel.

Spoznala bo, da je ne spoštuješ, da se ne trudiš za vajin odnos. Postala bo razočarana in v njej se bodo pričele pojavljati zamere. Začela se bo pritoževati nad tem, kako malo jo ceniš, da se ji nikoli ne zahvališ, kako redko jo dejansko pogledaš v oči in jo spomniš, da je pomembna, da jo imaš rad.

Postala bo razočarana in v njej se bodo pričele pojavljati zamere. / Foto: Unsplash / Leonsa

Ko se ženska počuti, da je ne ceniš, bo počasi nehala usmerjati svojo pozornost vate, v vajin odnos. Predvidevala bo, da ne zaznaš njene energije, ki jo vlaga v vajino zvezo, ne bo več videla smisla, da bi ti pomagala. Počasi ne bo videla več smisla v vama.

Ko se ženska počuti, da ni cenjena, se bo spraševala, ali jo še sploh potrebuješ. Spraševala se bo, ali bi sploh opazil, če bi odšla. Ti bi bilo sploh mar? Zakaj si še sploh z njo?

Ko se ženska počuti, da je ne ceniš, se bo začela spraševati, ali si prava oseba zanjo. Spraševala se bo, ali obstaja nekje nekdo, ki bi bil drugačen do nje, ali je nekje nekdo, ki bi cenil vso njeno skrb in ljubezen.

Počuti se neljubljena. Počuti se nevidno. Ne, ne potrebuje tvoje nenehne pozornosti. Ne potrebuje pohvale vsakič, ko kaj naredi. Ampak ko minevajo tedni, meseci,… brez kakršnekoli pohvale, objema, poljuba, se ji zdi, da ti je vseeno. Zdi se ji, da jo jemlješ za samoumevno, da se ne zavedaš, da te ima rada, zdi se ji, da je sploh ne vidiš.

Ko se ženska počuti, da je ne ceniš, bo pričela razmišljati, da te bo zapustila. O odhodu. V glavi se ji bodo vrteli različni scenariji. Spraševala se bo, ali bi ji bilo bolje brez tebe, ali je res čas, da odide.

Tedaj bo spoznala, da si zasluži nekaj več, kakor le nekoga, ki samo jemlje in ji nič ne daje, ki je ne ceni. Nekoga, ki ji nikoli ne reče “hvala“, ki je nikoli ne objame. Spoznala bo, da je naredila vse kar je lahko, za nekoga, ki misli, da bi morala narediti še več!

Če jo želiš obdržati, jo moraš ceniti. Pošlji ji sporočilo za dobro jutro. Reci ji, da je lepa. Zahvali se ji za malenkosti, ki jih počne čez dan. Nikoli ji ne dovoli, da doseže točko, ko se počuti necenjeno. Kajti takoj, ko se bo pričela tako počutiti, jo boš začel izgubljati.

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.