fbpx

Christopher

Če se peljemo iz Kranja proti Jezerskemu in sledimo napisom za vas Predoslje, nas bo ob cesti pričakala Gostilna Krištof. Sedemstoletna tradicija vodenja gostilne ostaja v družini in danes je njihovo glavno načelo, da se vrnejo h koreninam ter da je človek že od nekdaj živel in preživel z naravo. So prva gostilna v ...

Grundlæggende oplysninger
Adresse
Christopher
Predoslje 22
Kranj
Forbindelse
Tidsplan
od ponedeljka do petka od 12. do 24. ure, sobote od 17. do 24. ure, nedelje od 12. do 17. ure
Kontakt
(04) 234 10 30

Če se peljemo iz Kranja proti Jezerskemu in sledimo napisom za vas Predoslje, nas bo ob cesti pričakala Gostilna Krištof. Sedemstoletna tradicija vodenja gostilne ostaja v družini in danes je njihovo glavno načelo, da se vrnejo h koreninam ter da je človek že od nekdaj živel in preživel z naravo. So prva gostilna v Sloveniji, ki ima certifikat, da lahko strežejo ekološko pridelano hrano. Ponujajo ekološko presne, ekološko veganske, ekološko mesne in konvencionalne jedi. Posebej zanimiva je njihova ponudba biosokov, biočajev, biokav, biopiva ali veganskega čokoladnega mleka. Lahko preizkusimo hruškov, slivov, pomarančni in limonin biosok z ingverjem in meto. Med ekološko mesnimi jedmi izpostavljajo jagenjčka iz solčavske zaščitene jagnjetine, Pohorje beef – bio goveji golaž s kruhovim cmokom, bio purana. Za ljubitelje morskih jedi pripravijo ribe, gojene z najboljšimi ekološkimi krmili, ali potočnega raka. Pri pripravi hrane stremijo k temu, da uporabljajo čimveč divje hrane, kot sta čemaž ali koprive. Hkrati pa prepletajo slovensko tradicijo s svetovnimi gurmanskimi novostmi. Njihova edinstvenost je tudi v tem, da pri pripravi hrane uporabljajo revitalizirano vodo, saj jedi tako dlje zdržijo. Že z vhoda lahko opazimo dve terasi, na kateri nam pogled zastira vinska trta. Tu nam v prijetni senci hrano postrežejo v toplejših mesecih. Pozimi pa kulinarične specialitete uživamo znotraj, kjer ambient zgovorno razlaga dolgo tradicijo. Starinske slike in pohištvo v sozvočju z ekološko pripravo hrane marsikoga vrnejo v čas, ko je bilo naravno še nekaj samoumevnega.

Forrige
Vindstød
Næste
Arboret

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.