fbpx

Martin

V Trbovljah lahko lačne želodčke razvajamo v gostilni Martin. Stari del gostilne je urejen v primorskem slogu, mala poslovna soba je primerna predvsem za druženje s poslovnimi partnerji. Njihova kulinarična ponudba se začenja s tradicionalnimi zasavskimi jedmi in nadaljuje s klasično evropsko kuhinjo. Začnemo lahko s karpačem ...

Grundlæggende oplysninger
Adresse
Martin
Partizanska cesta 49
Trbovlje
Forbindelse
Tidsplan
od torka do četrtka od 10. do 22. ure, petek in sobota od 10. do 23. ure, nedelje in prazniki od 12. do 18. ure
Kontakt
(03) 56 32 610

V Trbovljah lahko lačne želodčke razvajamo v gostilni Martin. Stari del gostilne je urejen v primorskem slogu, mala poslovna soba je primerna predvsem za druženje s poslovnimi partnerji. Njihova kulinarična ponudba se začenja s tradicionalnimi zasavskimi jedmi in nadaljuje s klasično evropsko kuhinjo. Začnemo lahko s karpačem iz hobotnice na mladi solati s paradižnikovim kisom in parmezanom, jelenovim pršutom s sadjem ali kozicami z muslinsko omako. Za tiste, ki obrok najraje začnejo s juho, bo prav posebna kremna česnova juha s škampovim repkom. Pri Martinu na svoj račun pridejo ljubitelji morske hrane − pripravijo nam gratinirane kapesante s pršutom in sirom, file postrvi v šampanjski omaki s koruznimi kroglicami in file brancina na širokih rezancih s črnimi tartufi. Gostilna Martin je sedež zasavskega slow food omizja, zato je pri njih pestra tudi ponudba počasnega prehranjevanja. Za začetek skutin zeliščni kanape, bučna juha s tartufi, bučnim tatarom in kruhovimi kroglicami ter domači špinačni njoki s pršutom. V vrhuncu nas postrežejo z jagnječjo zarebrnico s sušenim paradižnikom na grahovem pireju in medaljonom divjega prašiča s suhimi slivami, orehi in kostanjem. Jedilnik se spreminja v skladu z letnimi časi. Pri vsem tem pa poskrbijo, da na koncu ostane še kaj prostora za kuhane fige v vinu in medu z jagodno zmrzlino in sladko balzamično kremo. Po dobrem obroku pa hop na zasavski Triglav − Kum ali, če je energije malo manj, na obisk v zasavski muzej, ki razkriva zgodovino zasavskih rudarjev.

Forrige
Pr'Maticku

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.