fbpx

De bedste opskrifter med græskar

Recepti z bučami

Efterårets græskarsæson er åben. Halloween nærmer sig, hvilket betyder, at vi snart udskærer græskar. Men for at deres kød ikke skal gå til spilde, har vi samlet en masse opskrifter med græskar, som du vil bruge det godt til. Dette er de bedste græskaropskrifter.

Græskar niso dobre le za okras. Jesenske buče so v kulinariki izjemno uporabne, čeprav je to res raznovrstno živilo premalo cenjeno. Iz njih lahko pripravimo krepka kosila ali dobrote. Poizkusite te okusne recepte iz buč in vaš odnos do njih se bo hitro spremenil.

Buče niso samo za izrezovanje.
Buče niso samo za izrezovanje.

Najboljši recepti z bučami:

LÆS MERE: De bedste opskrifter med druer

Recept: domača bučna pita

Sestavine za domačo bučno pito:
Testo za bučno pito:

  • 10 dage smør
  • 15 dag moke
  • 1 spiseskefuld sukker
  • salt

Nadev za bučno pito:

  • 60 dag buče
  • 3 æg
  • 1 dl smetane
  • 15 dag rjavega sladkorja
  • 1/4 žličke mletega muškatnega oreščka
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/4 žličke ingverja
  • 1/4 žličke mletih klinčkov
  • salt
Bučna pita je poleg juha najbolj priljubljen recept z bučami.
Bučna pita je poleg juha najbolj priljubljen recept z bučami.

Postopek priprave domače bučne pite:
Maslo zgnetemo z moko, ščepcema soli in sladkorjem. Prilijemo dve žlici mrzle vode in gnetemo naprej, da dobimo gladko testo. Oblikujemo ga v kroglo, zavijemo v folijo in za najmanj 30 minut postavimo v hladilnik. Buče očistimo (tudi koščice) in narežemo na kocke ter stresemo v vrelo vodo. Kuhamo toliko časa, da se buča zmehča. Odcedimo in pretlačimo z vilicami. Preden testo razvaljamo po pekaču, tega namažemo z maslom. Pokrijemo s peki papirjem in po njem potresemo suh fižolom. Prestavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija, in pečemo 10 minut. Ta čas umešamo jajca, sladkor in ščepec soli. Dodamo bučo, smetano in vse ostalo ter mešamo, da nastane homogena zmes. S testa odstranimo fižol in peki papir ter na testo zlijemo nadev. Pečemo še približno 45 minut. Pa dober tek! P. S. pito postrezite s stepeno smetano.

Recept: kremna juha iz hokaido buče

Sestavine za kremo juho iz hokaido buče:

  • 1 skodelica domače hokaido buče (narezane na koščke)
  • 1 manjša sesekljana čebula
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 dcl vand
  • 1 krompir (narezan na koščke)
  • 1 grøntsagssuppeterning
  • en knivspids chilipulver
  • 1/2 čajne žličke muškatnega oreščka v prahu
  • frisk persille
  • domače bučno olje (po želji, za okras)
  • smetana (po želji)
Kremna juha iz domače hokaido buče.
Kremna juha iz domače hokaido buče

Forberedelsesproces kremne juhe iz hokaido buče:
Na olivnem olju prepražimo drobno nasekljana čebulo in česen. Dodamo na kocke narezano hokaido bučo in kuhamo, dokler se buča ne zmehča. Dodamo narezan krompir in vse skupaj zalijemo z vodo. Dodamo jušno kocko, muškatni orešček in čili v prahu ter vse skupaj kuhamo 15 minut. Juho dobro zmešamo s paličnim mešalnikom in po želji dodamo smetano za kuhanje. Pripravljeno juho postrežemo z vejicami svežega peteršilja ter kapljicami domačega bučnega olja.

Recept: pire iz hokaido buče

Sestavine za pire iz hokaido buče:

  • 600 g domače hokaido buče (narezane na koščke)
  • 3 spiseskefulde olivenolie
  • 2 čajni žlički kokosovega masla
  • ½ čajne žličke naribane limonine lupine
  • 2 spsk parmesanost
  • salt
  • peber
  • smetana (po želji)
Spremenite meso buče v pire.
Spremenite meso buče v pire.

Postopek priprave pireja iz hokaido buče:
Bučo skuhamo v manjši količini vode. Ko se zmehča, jo odcedimo in pretlačimo, da dobimo gladek pire. V posodi stopimo maslo in nato dodamo bučni pire. Mešamo nekaj minut, da se pire zgosti. Odstavimo in nekoliko ohladimo. Dodamo še naribano limonino lupino, parmezan, sladko smetano, sol in poper.

Opskrift: græskar gnocchi

Sestavine za bučne njoke:

  • 400 g kartofler
  • 400 g domače hokaido buče
  • mel
  • 1 æggeblomme
  • salt
  • peber
  • smør
  • parmesan
Græskar gnocchi
Græskar gnocchi

Postopek priprave bučnih njokov:
Za bučne njoke bučke razrežemo in jih damo v pečico, ki smo jo segreli na 200 stopinj Celzija, da se lepo zmehčajo. Zmehčane fino pretlačimo in zmešamo s kuhanim krompirjem, rumenjakom, soljo in moko (po občutku) v gladko testo. Na pomokani površini oblikujemo trakove, ki jih razrežemo na manjše koščke. Z vilicami lahko ustvarimo značilen vzorec za njoke. Njoke nato kuhamo v vreli vodi približno 5 minut. Kuhane po želji popečemo in postrežemo s sveže naribanim parmezanom.

Recept: bučna juha s kostanji

Sestavine za bučno juho s kostanji:

  • 50 g kokossmør
  • 2 majhni čebuli
  • 850 g buče
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 300 g olupljenega kuhanega kostanja
  • salt
  • peber
  • muskatnød
  • 2 spsk fløde
  • 1 zvrhana žlica smetane za kuhanje
Bučka + kostanj sta najlepši par.
Bučka + kostanj sta najlepši par.

Forberedelsesvejledning bučne juhe s kostanji:
Kostanj skuhamo, ohladimo in olupimo. Bučo očistimo in narežemo na kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo. V večjem loncu za juhe raztopimo maslo in na njem popražimo čebulo. Dodamo kocke buče in mešamo še približno pet minut. Zalijemo z jušno osnovo in kuhamo, dokler se buča ne zmehča. Dodamo kostanj, začinimo po okusu in vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom. Juhi dodamo žlico smetane za kuhanje, premešamo in postrežemo. Dober tek!

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.