De bedste opskrifter med druer skal simpelthen stå på din menu, for sæsonen for denne søde frugt er på sit højeste, og du kan også tilberede flere enkle, men lækre retter af druer. Og det er de bedste opskrifter med druer! Nå, en sød god løbetur.
Ker vemo, da se vam že cedijo sline in komaj čakate, da spoznate, kako lahko izkoristite najljubši sadež jeseni, ne bomo izgubljali besed, temveč vas vabimo, da si preberete, kateri so najboljši recepti z grozdjem, ki bodo postali vaša nova pregreha!
Najboljši recepti z grozdjem:
Smuti z grozdjem
INGRIDIENTER
- 100 g yoghurt
- spinat
- druer
- 3 mandarine (ali pomaranče)
- 2 žlici semen čija
FORBEREDELSE
Vse sestavine združite in jih dobro zmešajte. Prelijte v kozarec, po smutiju posujte zmlete oreške.
Solata z grozdjem in indijskimi oreški ali orehi
INGRIDIENTER
- 1/4 skodelice majoneze
- 1/4 kop yoghurt
- 1 spiseskefuld sennep
- 3 skodelice kuhanega purana
- 1 skodelica zelenega grozdja (razkoščičenega)
- 1/2 skodelica indijskih oreškov / orehov
FORBEREDELSE
V skledi zmešajte majonezo, jogurt in gorčico, purana in grozdje. Po vrhu posujte indijske oreške / orehe. Dober tek.
Biskvit z grozdjem
INGRIDIENTER
- 2 spsk smør
- 1/2 skodelice + 2 žlici večnamenske moke
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 2 store æg
- 1/2 kop sukker
- 1 čajna žlička drobno naribane limonine lupine
- 1/2 čajne žličke vanilijevega izvlečka
- 1/4 kop vegetabilsk olie
- 2 skeer honning
- 1/2 kilograma črnega grozdja (razkoščičeno)
FORBEREDELSE
Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Ponev premažite z maslom. Združite večnamensko moko, pecilni prašek in sol. Pustite stati. Jajca, sladkor, limonino lupino in vaniljev izvleček združite v drugi posodi. Vanj dodajte tudi rastlinsko olje in 2 žlici stopljenega masla. Vse dobro premešajte in vlijte v posodo z mešanico moke. Sestavinam dodajte med. Ko se sestavine dobro združijo, jim dodajte polovico razkoščičenega črnega grozdja. Vlijte maso v pekač in jo pecite 30 minut, nato posujte po vrhu kolača preostanek grozdja. Pecite še 25 minut. Kolač ohladite in ga postrezite.