Najboljši recepti z grozdjem: 3 preproste, a slastne jedi

Najboljši recepti z grozdjem se preprosto morajo znajti tudi na vašem meniju, saj je sezona tega sladkega sadeža na vrhuncu, poleg tega pa lahko iz grozdja pripravite več preprostih, a slastnih jedi. In to so najboljši recepti z grozdjem! Pa sladek dober tek.

Ker vemo, da se vam že cedijo sline in komaj čakate, da spoznate, kako lahko izkoristite najljubši sadež jeseni, ne bomo izgubljali besed, temveč vas vabimo, da si preberete, kateri so najboljši recepti z grozdjem, ki bodo postali vaša nova pregreha!

Najboljši recepti z grozdjem:

Smuti z grozdjem

Smuti z grozdjem
Smuti z grozdjem

SESTAVINE

  • 100 g jogurta
  • špinača
  • grozdje
  • 3 mandarine (ali pomaranče)
  • 2 žlici semen čija

PRIPRAVA

Vse sestavine združite in jih dobro zmešajte. Prelijte v kozarec, po smutiju posujte zmlete oreške.

Solata z grozdjem in indijskimi oreški ali orehi

Solata z grozdjem in indijskimi oreški ali orehi
Solata z grozdjem in indijskimi oreški ali orehi

SESTAVINE

  • 1/4 skodelice majoneze
  • 1/4 skodelice jogurta
  • 1 žlica gorčice
  • 3 skodelice kuhanega purana
  • 1 skodelica zelenega grozdja (razkoščičenega)
  • 1/2 skodelica indijskih oreškov / orehov

PRIPRAVA

V skledi zmešajte majonezo, jogurt in gorčico, purana in grozdje. Po vrhu posujte indijske oreške / orehe. Dober tek.

Biskvit z grozdjem

Biskvit z grozdjem
Biskvit z grozdjem

SESTAVINE

  • 2 žlici masla
  • 1/2 skodelice + 2 žlici večnamenske moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 2 veliki jajci
  • 1/2 skodelice sladkorja
  • 1 čajna žlička drobno naribane limonine lupine
  • 1/2 čajne žličke vanilijevega izvlečka
  • 1/4 skodelice rastlinskega olja
  • 2 žlici medu
  • 1/2 kilograma črnega grozdja (razkoščičeno)

PRIPRAVA

Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Ponev premažite z maslom. Združite večnamensko moko, pecilni prašek in sol. Pustite stati. Jajca, sladkor, limonino lupino in vaniljev izvleček združite v drugi posodi. Vanj dodajte tudi rastlinsko olje in 2 žlici stopljenega masla. Vse dobro premešajte in vlijte v posodo z mešanico moke. Sestavinam dodajte med. Ko se sestavine dobro združijo, jim dodajte polovico razkoščičenega črnega grozdja. Vlijte maso v pekač in jo pecite 30 minut, nato posujte po vrhu kolača preostanek grozdja. Pecite še 25 minut. Kolač ohladite in ga postrezite.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
59 slovenskih kavarn s certifikatom za varnejšo pripravo kave