Recept: domač grozdni sok brez sladkorja

Recept - grozdni sok

Čas je za grozdni sok! Grozdje ima ne le dober okus, pač pa tudi veliko pozitivnih učinkov na naše zdravje. Ga imate doma veliko, pa ne morete vsega pojesti? Spremenite ga v slasten grozdni sok. Vzelo vam bo dve minuti!

Iščete recept za preprost domač gozdni sok? Potem ste prišli na pravi naslov, kajti v nadaljevanju vam predstavimo dva načina priprave, ki sta tako preprosta, da ju lahko izvedete miže.

PREBERITE ŠE: Recept: osvežilna jogurtova torta z grozdjem brez peke

Nimate kam z vsem grozdjem? Spremenite ga v okusen sok!
Nimate kam z vsem grozdjem? Spremenite ga v okusen sok!

En način priprave grozdnega soka vključuje sokovnik, drugi pa kuho, na vas pa je, za katerega se odločite. V obeh primer pa ne morete zgrešiti!

Recept za domač grozdni sok brez sladkorja:

Sestavine za domač grozdni sok brez sladkorja (za pribl. 8 dcl soka):

  • 400 g črnega grozda
  • voda

Postopek priprave domačega grozdnega soka brez sladkorja:
Grozdne jagode odstranimo s pecljev in jih damo v večjo posodo za kuhanje, v katero nalijemo toliko vode, da prekrijemo grozdje. Ko voda zavre, kuhamo še 15 minut. Sok precedimo v drugo posodo, jagode grozdja dobro pretlačimo, da spustijo vso tekočino, nato pa sok še enkrat zavremo in postavimo v pečico za eno uro, nato ga ohladimo na sobni temperaturi. Sok lahko poljubno razredčimo z vodo. Če steklenice prej dezinficiramo (najbolje to storimo tako, da dobro očiščene za 15 minut postavimo v pečico, segreto na 80 stopinj Celzija) in sok hranimo v temnih prostorih, lahko zdrži tudi do dve leti.
Še bolj preprosta priprava grozdnega soka je s sokovnikom. V tem primeru grozdje zgolj odstranimo s peclja, jagode pretresemo v sokovnik, ki vse opravi namesto nas. In sok je pripravljen. Po potrebi ga razredčite z vodo.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kje v Ljubljani je najboljši sladoled? (2020)