fbpx

HTC Vive Cosmos: vstop v navidezno prihodnost

HTC je tudi pri nas predstavil najnovejši VR sistem za domačo uporabo - HTC VIVE Cosmos, ki je zasnovan na način, da se s pomočjo modularnega naglavnega ohišja sčasoma razvija skupaj z uporabnikom, z moduli, ki jih bomo lahko kupili v prihodnosti. Gre za najsodobnejši VR sistem za domačo rabo na svetu, ki je navdušill tudi priljubljena instagramerja in vlogerja Cool Fotra Janija Jugovica ter Jana Macarola, ki sta imela priložnost med prvimi v Sloveniji spoznati najnovejši Vive Cosmos.

HTC je z dogodkom uradno predstavil najsodobnejši VR sistem na svetu in najavil njegovo dostopnost od 3. oktobra naprej tudi v Sloveniji. Seveda ga lahko prednaročite že danes in ujamete nekatere ugodnosti v fazi prednaročil. HTC Vive Cosmos je zasnovan na način, da se kar najbolje prilagaja potrebam uporabnikov sistemov navidezne resničnosti, saj v ospredje postavlja enostavnost uporabe, vsestranskost in izjemno zmogljivost. Popolnoma nov Vive Cosmos ima poenostavljene nastavitve, ki s pomočjo šestih kamer za široko in natančno “inside-out” sledenje, omogoča doslej najhitrejši in najbolj preprost vstop v svet navidezne resničnosti.

Cool Fotra Jani Jugovic in Jana Macarol sta med prvimi preizkusila HTC Vive Cosmos.
Cool Fotra Jani Jugovic in Jana Macarol sta med prvimi preizkusila HTC Vive Cosmos.

Tehnološko je Vive Cosmos v primerjavi s predhodnikom HTC Vive pridobil množico rešitev. Tokrat so gibalni senzorji vgrajeni v očala, kar pomeni da Cosmos ne potrebuje zunanjih “laserskih” senzorjev in je s tem veliko lažji za vzpostavitev in uporabo. HTC je nadgradil tudi LCD ekrane z ločljivostjo 2880 x 1.700, hitrostjo osveževalne frekvence 90Hz ter 110-stopinjskim vidnim poljem.

Vive Cosmos ima poenostavljene nastavitve, ki s pomočjo šestih kamer za široko in natančno “inside-out” sledenje, omogoča doslej najhitrejši in najbolj preprost vstop v svet navidezne resničnosti.
Vive Cosmos ima poenostavljene nastavitve, ki s pomočjo šestih kamer za široko in natančno “inside-out” sledenje, omogoča doslej najhitrejši in najbolj preprost vstop v svet navidezne resničnosti.

Naglavni VR komplet vključuje tudi mehanizem, ki omogoča da se očala lahko obrnejo tako, da si lahko odpočijete od VR okolja, ne da bi vam bilo treba odstraniti celotno napravo. Največji nov dodatek je modularna prednja plošča, ki vam omogoča, da slušalke sčasoma prilagodite dodatni funkcionalnosti. Torej dodatke bo moč s časomo dokupiti ter tako nadgraditi ekosistem HTC Vive Cosmos. HTC je namignil, da se bo lahko v prihodnosti Cosmos povezal tudi s pametnim telefonom, združljiv pa naj bi bil tudi z brezžičnim adapterjem Vive, ki ga je moč kupiti že danes.

Predstavniki HTC so navdušeni nad nadpovprečnim zanimanjem, ki ga tudi z nakupi njihovih naprav izkazujemo Slovenci.
Predstavniki HTC so navdušeni nad nadpovprečnim zanimanjem, ki ga tudi z nakupi njihovih naprav izkazujemo Slovenci.

Vive Cosmos ponuja izkušnjo brez primere s povsem novim uporabniškim vmesnikom Vive Reality System, ki ga preprosto nastavimo in se z njim poženemo v navidezne svetove. Gre za novo zasnovan sistem Vive, ki predstavlja povsem novo filozofijo na področju navidezne resničnosti, saj prinaša podaljšanje življenjske dobe, tako da je VR sistem manj podoben zagonski aplikaciji in bolj podoben prestopanju med resničnimi in navideznimi svetovi. Ob predstavitvi sta Jan Macarol in Jani Jugovic spregovorila tudi o varni uporabi novih tehnologij pri otrocih, ki so veliki navdušenci nad sodobno tehnologijo. Ob tem sta poudarila, da je navidezna resničnost del današnjega sveta, navdušila pa ju je kakovost, udobje in enostavna uporaba HTC Vive Cosmos VR sistema.

HTC-jev Vive Cosmos bo namesto s SteamVR prišel z novim Vive Reality System. HTC je razvil prenovljen uporabniški vmesnik poimenovan “Lens“ ki lastnikom omogoča krmarjenje po aplikaciji XR Viveport Infinity. HTC se prav tako združuje z 12-mesečno naročnino Viveport Infinity, če prednaročite Cosmos do 3. oktobra. V paketu bo namreč prejel darilo v obliki gesla, ki omogoča 12-mesečno uporabo Viveport Infinity, ta pa ponuja neomejen dostop do stotine najbolje ocenjenih VR aplikacij, iger in videoposnetkov. V Sloveniji je Vive Cosmos s ceno 849,00 evrov na voljo v prednaročilu pri spletnem trgovcu mimovrste.com.

Dodatne Informacije

Več infromacij:
mimovrste.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!