Er du klar til den skønneste hjemmelavede is? Her er en opskrift på hindbærbananparfaits, som du kan lave helt uden æg.
Popoln kremni užitek za družino in goste: domači sladoled brez jajc, ki ga pripravimo kot parfe. Slastno!
LÆS MERE: RECEPT ZA DOBER SLADOLED – IZBOR NAJBOLJŠIH RECEPTOV ZA DOMAČI SLADOLED
Sestavine za najlepši domači sladoled, parfe z malinami in bananami:
- 1 pose vaniljebudding
- 3 skeer sukker
- 3 dl mælk
- 3 bananer
- saft af en citron
- 4 dl sød fløde
- 300 g hindbær
Priprava najlepšega domačega sladoleda, parfeja z malinami in bananami:
Puding pomešajte s sladkorjem in umešajte nekaj mleka. Ostanek mleka postavite na štedilnik in pustite, da zavre. Odstranite z ognja in dodajte puding. Kuhajte 1 minuto. Puding ohladite z mešanjem. Banane olupite, narežite na rezine in jih prelijte s sokom limone. Nato jih zmiksajte s paličnim mešalnikom. Stepite smetano, dodajte zmes pudinga in banan ter premešajte. V daljši model (okoli 25 cm) položite folijo. Na dno dajte nekaj nastale kremne mase, dodajte maline in prelijte z ostankom mase. Sladico vsaj za 3 ure postavite v zamrzovalnik. Pa dober tek!