fbpx

Hos Danilo

I udkanten af Sorško polje, i Reteče nær Škofja Loka, kan vi finde den tidligere gamle landsbykro Pri Danilu. Den blev nævnt første gang i 1870, den fik et nyt udseende i 1961, og den repræsenterer stadig en forbindelse med den rige arv af køkken og gastronomi, som kroen var kendt for allerede i...

Grundlæggende oplysninger
Adresse
Hos Danilo
Reteče 48
Biskop Loka
Forbindelse
Tidsplan
od torka do sobote od 12. do 22. ure, nedelje in prazniki od 12. do 16. ure, ponedeljek zaprto
Kontakt
(04) 515 34 44

Na obrobju Sorškega polja, v Retečah pri Škofji Loki, lahko najdemo nekdanjo staro vaško gostilno Pri Danilu. Prvič je bila omenjena že leta 1870, novo podobo je dobila leta 1961, še vedno pa predstavlja vez z bogato dediščino kulinarike in gastronomije, po katerima je bila gostilna znana že v preteklosti. Za to danes skrbita Dušan in Vesna Čarman; slednja ima med drugim naslov druge spremljevalke Delovega kuharja leta 2007. Dušanu in Vesni uspeva ohranjati staro loško kulinarično izročilo v sodobni obliki sezonskega prehranjevanja ter z izkušnjami, pridobljenimi v tujini. Predvsem gre tu za zakonitost počasnega prehranjevanja (slow food), ki sovpada s strokovnim svetovanjem o izbiri primernih vin. Kulinarična ponudba Pri Danilu je zasnovana na principu štirih letnih časov, sezon, predpriprava na dnevno kuhanje pa je jutranji obisk tržnice, saj odlična hrana zahteva tudi odlične sestavine, zato bo najbolje, da se prepustimo razvajati s počasnim scenosledom svežih okusov, ki jih v sami osnovi drži pokonci zasnova ali recept, ki so ga poznale že naše babice. Seveda pa slow food ne pomeni, da moramo za mizo sedeti pet ali šest ur. Filozofija temelji predvsem na kakovosti hrane in sestavin ne glede na to, ali dobimo predse šest jedi ali si privoščimo le krožnik loške mešte s tartufi, poleg pa kozarec belega vina.

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.