Vi kan ikke forestille os sommer uden sol, hav og is. For at gøre sødning med en frossen delikatesse endnu sødere, laver vi isbeholdere af farverige krummer, der kan spises med is. Her er en opskrift på retter, der vil få et smil på læben...
Ni lepšega kot na vroč dan pojesti kepico osvežilnega sladoleda. Da bo sødning z našo najljubšo poletno sladico še bolj veselo, iz barvitih mrvic pripravimo posodice, ki jih lahko pojemo in z njimi navdušimo svoje gæster. Še posebej veseli jih bodo den yngste, lahko pa jih pripravimo tudi kot presenečenje za rojstni dan.
Recept za barvite posodice za sladoled, ki jih lahko pojemo
Sestavine za barvite posodice za sladoled:
- barvite mrvice, lahko tudi čokoladne
- baloni – od velikosti je odvisna velikost posodic
- 200 g čokolade (bele)
- 30 g kokosove maščobe
Navodilo za pripravo barvitih posodic za sladoled:
Balone operemo in osušimo. Nato jih napihnemo do želene velikosti in s peki papirjem zaščitimo delovno površino. Mrvice stresemo v skledo. Nato pripravimo glazuro. V posodi, na katero se prilega manjša skledica, zavremo za 5 prstov vode za vodno kopel. Posodico položimo nad soparo, potem pa vanjo nadrobimo čokolado. Dodamo še kokosovo maščobo, oboje pa med previdnim mešanjem počasi stopimo. Odstavimo in v glazuro pomočimo prvi balon. Nato ga pomočimo še v skledo z mrvicami. Pazimo, da balona ne vlečemo ampak ga pritiskamo na mrvice. Prekrit balon odložimo na peki papir in nadaljujemo z naslednjim balonom. Ko se glazura strdi, balone popokamo in nežno odstranimo. Barvite posodice napolnimo s sladoledom in uživamo.