fbpx

Opskrift: cheesecake med gløgg, en rigtig decemberdessert

Hvordan tilbereder man en festlig version af den populære cheesecake? Du tilføjer ganske enkelt gløgg til den. Cheesecake med gløgg vil uden tvivl imponere dine gæster.

Du vil forberede dig praznični cheesecake? Potem poskusite s cheesecakom s kuhanim vinom. Morda se vam zdi kombinacija nenavadna, a je kljub temu zelo, zelo okusna.

Kuhano vino se odlične obnese tudi v cheesecaku.
Kuhano vino se odlične obnese tudi v cheesecaku.

Ingredienser

  • 350 gramov piškotov Digestive s temno čokolado (lahko podobni čokoladni piškoti, ki bodo ustvarili dobro dno za cheesecake)
  • 75 stopljenega masla
  • 2 spiseskefulde kakao
  • 6 ½ listov želatine
  • 350 gramov sira mascarpone
  • 250 gramov kisle smetane
  • ½ tsk kanel
  • 2 mellemstore æg
  • 115 gramov sladkorja v prahu
  • 175 ml rdečega kuhanega vina
  • 100 gramov stopljene temne čokolade

Forberedelse

Pripravite pekač za cheesecake. Zdrobite piškote v fine drobtine ter dodajte mleto maslo in kakav ter dobro premešajte. Maso razporedite po pekaču in jo pritisnite ob pekač, da se enakomerno razporedi in ustvari trdno dno za nadev. Naj se hladi 30 minut.

5 listov želatine namočite v hladni vodi in pustite 5 minut, da se zmehča. Medtem zmešajte mascarpone in kislo smetano. Želatino vzemite iz vode in iztisnite presežek vode. V manjši ponvi jo na majhnem ognju stopite (mešajte približno 2 minuti). Odstranite z ognja, dodajte mešanico mascarpona in kisle smetane ter cimet. Mešajte, da dobite gladko in homogeno maso. S pomočjo električnega mešalnika zmešajte jajca in 100 g sladkorja (približno 4 minute). Dodajte mešanici želatine, sira in kisle smetane. Nadev razporedite po testu in postavite v hladilnik za 3 do 4 ure.

Preostalo želatino namočite v mrzlo vodo za 5 minut. Medtem ko se namaka, počasi zagrejte kuhano vino. Z želatine odlijte odvečno vodo in iz nje dodatno iztisnite odvečno vodo. Dodajte k toplemu vino, vključno s preostalim sladkorjem in mešajte, da se želatina popolnoma stopi. Pustite, da se mešanica ohladi. Ko je hladna, ko previdno prelijte čez cheesecake. Prestavite v hladilnik, da se dodatno ohladi (2 do 3 ure).

Stopljeno čokolado razmažite po večjem krožniku. Postavite v hladilnik za 2 minuti, da se čokolada učvrsti, ampak ne strdi popolnoma. S pomočjo manjšega noža in z rezilom stran od vas, naredite večje čokoladne ostružke ali spiralice. Če se zlomijo, pustite čokolado pri sobni temperature 30 sekund. Če postane premehka, jo postavite v zamrzovalnik za največ 1 minuto. S čokoladnimi ostružki oziroma spiralicami okrasite cheesecake. Pa sladek dober tek!

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.