Hjemmelavet frisk, fedtfri chokolade er ideel til alle dem, der ikke kan opgive chokolade, men alligevel gerne vil forkæle uden dårlig samvittighed. Frisk chokolade er i sandhed en sund dessert, og nedenfor giver vi dig en enkel og hurtig opskrift på den. Selvom det har en del gavnlige virkninger, er det stadig et sødemiddel, så det skal heller ikke overdrives.
Domača presna čokolada brez maščobe je slastna čokolada, ki jo lahko ekspresno pripravite kar sami doma. Zanjo potrebujete zgolj nekaj sestavin, ki imajo v zmernih količinah blagodejen učinek na telo.
LÆS MERE: Opskrift: hjemmelavet After Eight chokoladebarer
Chokolade ne vsebuje nobenih nepotrebnih dodatkov, kar je težko reči za čokolade iz trgovine. Čas je torej, da se lotite priprave domače presne čokolade. Povsem preprosto je!
Recept – domača presna čokolada brez maščobe:
Sestavine – domač presna čokolada brez maščobe:
- 145 g presnega kakava v prahu
- 100 g kakavovega masla
- 80 g agavinega sirupa
- 1 žlička vanilje
- kakavova jedrca/pistacije (za dekoracijo)
Postopek priprave domače presne čokolade brez maščobe:
Najprej kakavovo maslo stopimo nad vodno paro. Nato ga prelijemo v posodo in mu dodamo kakav, vaniljo in agavin sirup. Premešamo, da dobimo gladko in homogeno zmes. Vlijemo v modelčke za čokolado (lahko tudi improviziramo) in po želji okrasimo s sesekljanimi pistacijami, jedrci ipd. Za eno uro postavimo v hladilnik oz. zamrzovalnik, da se čokolada strdi. Pa veselo sladkanje!