Opskriften på en nem brødbudding, der fremtryller en perfekt brunch, er et glimrende bevis på, at du kan lave en lækker dessert af gammelt brød, der forsvinder fra tallerkenerne på et øjeblik.
Naslednjič, ko v shrambi odkrijemo pozabljeno štruco kruha, je nikar ne zavrzimo, ampak se spomnimo na odličen recept za enostaven kruhov puding, ki je kot nalašč za popoln brunch. Z receptom se lahko tudi malo poigramo, saj mu lahko dodamo sveže ali suho sadje, kombinacijo dišečih začimb (kardamom, cimet, piment, muškatni orešček, …), lahko pa se odločimo tudi za slastne čokoladne koščke.
Recept za enostaven kruhov puding:
Ingredienser:
- 2 kopper mælk
- 2 spsk smør
- 1 žličko vanilijevega ekstrakta
- 1/3 kop sukker
- knivspids salt
- ½ štruce belega kruha, narezane na kocke
- 2 æg
Navodila za pripravo kruhovega pudinga:
Pečico segrejemo na 180 stopinj. V manjši kozici segrejemo mleko, maslo, vanilijo, sladkor in sol. Kuhamo, dokler se maslo ne stopi. Odstavimo in pustimo, da se ohladi. Medtem namastimo pekač in ga napolnimo s kruhovimi kockami. Jajci stepemo in ju dodamo k ohlajeni mlečni mešanici, s katero nato prelijemo kruh.
Pečemo 30 do 45 minut in postrežemo še toplo. Dober tek!