Chokolademousse er en fantastisk dessert, ikke? Denne gang præsenterer vi dig for en vegansk version af denne dessert, tilberedt på 15 minutter. Nedenfor er opskriften på vegansk chokolademousse.
V veganski različici čokoladnega moussa bo navadno mleko zamenjala kokosova smetana, ki več kot odlično zapolni čevlje sicer bolj priljubljene smetane za stepanje. Potrebovali boste eno pločevinko ohlajenega kokosovega mleka og nekaj čajnih žličk vsvojega najljubšega sladkorja (lahko je sladkor v prahu, lahko pa je tudi kakšno sladilo). Da torej stepete kokosovo kremo, najprej na glavo obrnite ohlajeno pločevinko s kokosovim mlekom in pustite, da izteče vsa tekočina. V pločevinki vam tako ostane samo še smetana. To prenesite v skledo in jo stepite. Dodajte sladkor v prahu (ali pa sladilo) in stepajte dalje, da dobite kompaktno smetano.
LÆS MERE: Opskrift: Fantastisk vegansk Snickers-is
Sestavine za veganski čokoladni mousse:
- 1 skodelica stepene kokosove smetane
- 2 spiseskefulde usødet kakaopulver
- sladkor v prahu ali sladilo
- hindbær
Priprava veganskega čokoladnega moussa:
Stepite kokosovo smetano. Četrtino smetane dajte na stran. Dodajte 2 žlici kakava v prahu in stepajte dalje. Če želite, dodajte še več kakava ali pa dodajte sladkor v prahu (ali sladilo). Čokoladni mousse razdelite v dve skodelici. Dodajte še smetano, ki ste jo prej postavili na stran, in okrasite z malinami. Pa dober tek.