Tror du, der kun er pandekager, som vi kender dem i Slovenien? Du tog fejl, der er tonsvis af opskrifter og navne på dem - og i form af Nutella-lommer bliver de din yndlingssucces.
Nutellini žepki iz palačink so izdelani po tradicionalni recepturi za danske palačinke, ki jim v originalu pravimo æbleskiver (veliko sreče pri izgovorjavi!).
Izdelava žepkov je precej bolj preprosta kot izgovorjava, in ko jih boste enkrat pokusili, boste pozabili na vse Nytårs fortsæt. Priprava na lastno odgovornost!
Sestavine za žepke iz palačink z Nutello:
- 130 gramov bele moke (tip 500)
- 1/4 tsk salt
- 1/2 spsk bagepulver
- 1 1/2 žličke sladkorja
- 250 ml mælk
- 2 jajci (ločimo rumenjak od beljaka)
- 2 žlici masla (stopljenega na sobni temperaturi)
- Nutella
- sprej za kuhanje (po želji)
Postopek priprave žepkov iz palačink z Nutello: