Nutella gør alting bedre. Du kan bruge det i køkkenet på hundrede og én måder. Denne gang vil vi bruge den til at lave skrøbelige lommer, en dessert, der vil få hele familien til at slikke fingrene.
Krhki žepki z Nutello so zelo dobra, preprosta in hitro pripravljena sladica, ki se kar stopi v ustih.
LÆS MERE: Kender du fire nye måder at nyde Nutella på?!
Če iščete način, kako Nutello uporabiti drugače kot na kruhu ali v palačinki, so žepki super ideja.
Recept – krhki žepki z Nutello:
Sestavine – krhki žepki z Nutello:
- 500 g mel
- 250 g margarine
- 2 dcl kisle smetane
- 1 vaniljesukker
- 1 bagepulver
- Nutella
- sladkor v prahu (po želji)
Postopek priprave krhkih žepkov z Nutello:
Iz naštetih sestavin zgnetemo testo. Tega razvaljamo in z kozarcem ali okroglim modelčkom razrežemo na srednje velike kroge. V sredino kroga nadevamo Nutello, testo prepognemo na polovico in stisnemo robove z vilicami. Pekač obložimo s peki papirjem in pečemo na 180 do 200 stopinjah Celzija pribl. 10 minut oz. dokler ne porumenijo. Za konec jih posujemo s sladkorjem v prahu.