Recept – krhki žepki z Nutello

Žepki z Nutello.

Nutella vsako stvar naredi še boljšo. V kuhinji jo lahko uporabite na sto in en način. Tokrat bomo z njo naredili krhke žepke, posladek, po katerem si bo prste oblizovala celotna družina.

Krhki žepki z Nutello so zelo dobra, preprosta in hitro pripravljena sladica, ki se kar stopi v ustih.

PREBERITE ŠE: Poznaš štiri nove načine, kako lahko uživaš Nutello?!

Žepki z Nutello v nastajanju.
Žepki z Nutello v nastajanju

Če iščete način, kako Nutello uporabiti drugače kot na kruhu ali v palačinki, so žepki super ideja.

Recept – krhki žepki z Nutello:

Sestavine – krhki žepki z Nutello:

  • 500 g moke
  • 250 g margarine
  • 2 dcl kisle smetane
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • Nutella
  • sladkor v prahu (po želji)

Postopek priprave krhkih žepkov z Nutello:
Iz naštetih sestavin zgnetemo testo. Tega razvaljamo in z kozarcem ali okroglim modelčkom razrežemo na srednje velike kroge. V sredino kroga nadevamo Nutello, testo prepognemo na polovico in stisnemo robove z vilicami. Pekač obložimo s peki papirjem in pečemo na 180 do 200 stopinjah Celzija pribl. 10 minut oz. dokler ne porumenijo. Za konec jih posujemo s sladkorjem v prahu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!