Po spletu je zakrožila fotografija torte oziroma biskvit za torto, a ko fotografijo pogledamo pobliže, ugotovimo, da v resnici ne gre za biskvit. Je nekaj zelo podobnega, narejeno prav tako iz jajc, moke in s pomočjo olja, a še zdaleč ni biskvit. Uganeš, kaj je?
Vsi mislijo, da je na fotografiji biskvit za torto, toda v resnici gre za pandekage kage! Prednost tovrstne torte je, da za pripravo ni potrebno znanje priprave biskvita, ki se ga marsikdo izogiba, saj rad ”pade dol”, ampak zgolj znanje peke palačink.
LÆS MERE: Opskrift: 100% naturlige bananpandekager med kun to ingredienser til en sund og hurtig morgenmad
Recept za palačinke (za 4 osebe):
Ingredienser til pandekager:
- 350 ml mælk
- 220 g moke
- 2 æg
- en halv teskefuld sukker
- 1 dl mineralne vode
- knivspids salt
- 1 spsk olie
Postopek priprave palačink in torte iz palačink
Z metlico ali električnim mešalnikom zmešamo mleko, jajca, sladkor, olje in sol. Med mešanjem po žlički počasi dodajamo moko. Mešamo toliko časa, da se vse sestavine zmešajo v gladko testo. To mora biti na koncu tekoče, a ne vodeno. Za piko na i dodamo še mineralno vodo. Maso nato pustimo stati okoli pol ure. Po pretečenem času na ponev kanemo nekaj olja in nanjo zlijemo zajemalko testa. Ko se loči od roba, palačinko obrnemo in jo zapečemo še z druge strani. Za torto iz palačink potem potrebujemo še nadev, ki je lahko nekaj tako preprostega, kot je čokoladno-lešnikov namaz ali marmelada, lahko pa pripravite tudi kaj bolj zapletenega (na primer maskarpone s čokolado). Nadev nanašate na površino palačinke in te nalagate drugo na drugo. Pa dober tek!