fbpx

Enkel og meget velsmagende: pandekagekage med Nutella, rom og hasselnødder er den rigtige opskrift til weekenden!

Nutella Rum ristet hasselnøddepandekagekage er den perfekte opskrift til denne weekend! Hvem bager?

Denne torta iz palačink je narejena tako, da pečene palačinke nalagamo drugo na drugo, vmes namažemo namaz iz Nutelle in ruma og potresemo z lešniki, pred serviranjem pa jo spečemo! Njam! 🙂

Torta iz palačink z Nutello, rumom in lešniki je pravi recept za ta vikend!
Torta iz palačink z Nutello, rumom in lešniki je pravi recept za ta konec tedna!

Ingredienser

  • 16 palačink
  • 300 g Nutella
  • 150 ml smetane za stepanje
  • 3 spiseskefulde rom
  • 70 g praženih lešnikov

Forberedelse

Specite palačinke. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Nutello, smetano za stepanje in rum prelijte v kozico in segrejte. Mešajte, da se vse sestavine med seboj povežejo in da nastane gladka omaka. Pustite, da se ohladi.

V okrogli tortni model z odstranljivim robom položite prvo palačinko. S hrbtno stranjo žlice premažite z namazom in posujte z nekaj lešniki. Nadaljuje, dokler ne porabite vseh palačink, nekaj namaza in lešnikov bi vam še moralo ostati. Zadnja palačinka naj ostane “gola”. Pekač s palačinkami pokrijte s krožnikom (primernim za pečico, lahko uporabite tudi dno drugega pekača) in pecite 20 minut, da so vse palačinke vroče.

Pogrejte Nutellin namaz. Vzemite pekač iz pečice, previdno odstranite krožnik, odstranite rob tortnega pekača. Prelijte z namazom, ki vam je ostal, in posipajte z lešniki. Torto postrezite, in sicer jo narežite na trikotne rezine.

Namig: če želite še bolj čokoladno poslastico, lahko v preostali namaz, ki ga pogrejete, dodate še nekaj Nutelle! Pa sladek dober tek!

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.