Det slovenske kokkehold inviterer fem nye lovende kulinariske talenter til sine rækker. Kan du klare køkkenet? Har du en passion for madlavning? Måske er du blandt dem, der vil repræsentere Slovenien ved prestigefyldte kokkekonkurrencer i ind- og udland. Sulten efter spillet? Slut dig til de bedste.
Slovenska kuharska reprezentanca søger pet nadobudnih kuharjev, ki imajo edinstveno priložnost, da Slovenijo zastopajo na prestižnih kuharskih tekmovanjih doma in v tujini. Morda ste prav vi tista ”sestavina”, tisti obetaven kuharski reprezentant, ki ga išče Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije (DKSS), katerega člani so tako priznani domači kuharski strokovnjaki kot mladi kuharji na začetku svoje poklicne poti. ”Naš glavni namen je združevanje stroke, izmenjevanje bogatih izkušenj med našimi člani, spremljanje najnovejših svetovnih kulinaričnih trendov in izobraževanje članov v skladu z njimi, vpeljevanje novosti pri pripravi najrazličnejših jedi, sodelovanje pri kulinaričnih dogodkih in tekmovanjih ter promoviranje kuharskega poklica. Najbolj opazen del sta obe nacionalni kuharski reprezentanci, tako članska kot mladinska,” pojasnjujejo pri DKSS.
In kako postanete del nacionalne kuharske elite, ki bo Slovenijo predstavljala na mednarodnih in svetovnih tekmovanjih? Vsi, ki bi se želeli sodelovati v izboru za člane reprezentance, lahko svojo prijavo oddajo do 5. februarja 2017 prek spletne strani chefsofslovenia.si. Na podlagi poslanih prijav, življenjepisov in priloženih priporočil bodo v DKSS naredili selekcijo in opravili prvi preizkus. Tiste, ki se bodo uvrstili v naslednji krog, bodo na preizkus poklicali na začetku marca. Preizkusi bodo potekali v Izobraževalnem centru DKSS v Kamniku.
LÆS MERE: Obligatorisk mærkning af fødevarers næringsværdi trådte i kraft
Kaj se pričakuje od reprezentanta? Imeti mora visoko raven strokovnega znanja in željo po osebnem in strokovnem razvoju. Ker uspehi celotne reprezentance slonijo na ekipnem delu, morajo biti reprezentanti sposobni timskega dela, krasiti pa jih morata tudi delovna disciplina in časovna fleksibilnost.