Slovenska kuharska reprezentanca išče kuharje – si ti eden izmed njih?

Slovenska kuharska reprezentanca išče nove člane

Slovenska kuharska reprezentanca v svoje vrste vabi pet novih obetavnih kuharskih talentov. Znaš vihteti kuhalnico? Gojiš strast do kuhanja? Morda si prav ti med tistimi, ki bodo Slovenijo zastopali na prestižnih kuharskih tekmovanjih doma in v tujini. Si lačen igre? Pridruži se najboljšim.

Slovenska kuharska reprezentanca išče pet nadobudnih kuharjev, ki imajo edinstveno priložnost, da Slovenijo zastopajo na prestižnih kuharskih tekmovanjih doma in v tujini. Morda ste prav vi tista ”sestavina”, tisti obetaven kuharski reprezentant, ki ga išče Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije (DKSS), katerega člani so tako priznani domači kuharski strokovnjaki kot mladi kuharji na začetku svoje poklicne poti. ”Naš glavni namen je združevanje stroke, izmenjevanje bogatih izkušenj med našimi člani, spremljanje najnovejših svetovnih kulinaričnih trendov in izobraževanje članov v skladu z njimi, vpeljevanje novosti pri pripravi najrazličnejših jedi, sodelovanje pri kulinaričnih dogodkih in tekmovanjih ter promoviranje kuharskega poklica. Najbolj opazen del sta obe nacionalni kuharski reprezentanci, tako članska kot mladinska,” pojasnjujejo pri DKSS.

Čokoladni musse s pomarančno kremo
Čokoladni musse s pomarančno kremo

In kako postanete del nacionalne kuharske elite, ki bo Slovenijo predstavljala na mednarodnih in svetovnih tekmovanjih? Vsi, ki bi se želeli sodelovati v izboru za člane reprezentance, lahko svojo prijavo oddajo do 5. februarja 2017 prek spletne strani chefsofslovenia.si. Na podlagi poslanih prijav, življenjepisov in priloženih priporočil bodo v DKSS naredili selekcijo in opravili prvi preizkus. Tiste, ki se bodo uvrstili v naslednji krog, bodo na preizkus poklicali na začetku marca. Preizkusi bodo potekali v Izobraževalnem centru DKSS v Kamniku.

PREBERITE ŠE: V veljavo stopilo obvezno označevanje hranilne vrednosti živil

Kaj se pričakuje od reprezentanta? Imeti mora visoko raven strokovnega znanja in željo po osebnem in strokovnem razvoju. Ker uspehi celotne reprezentance slonijo na ekipnem delu, morajo biti reprezentanti sposobni timskega dela, krasiti pa jih morata tudi delovna disciplina in časovna fleksibilnost.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Pajdaš: novo lager pivo iz Prekmurja