Nach dem Jahreswechsel vergessen wir schnell den Neujahrsvorsatz, dass wir uns im neuen Jahr wirklich nur gesund ernähren. Schuld daran sind meist ein arbeitsreicher Arbeitstag, Zeitmangel und eine verlockende Maschine mit ungesunden Snacks.
Ker “zdravo” ne pomeni zgolj sadje in narezano zelenjavo, smo pripravili tri okusna kosila, ki jih pripravimo zvečer in naslednji dan vzamemo s seboj. Zagotovo bodo poživila našo vsakodnevno rutino in z le nekaj predpriprave spremenila našo dolgočasno malico v pravo gurmansko dogodivščino.
1. Riževa solata s tuno
Riž skuhamo in pustimo, da se ohladi. Nasekljamo svojo najljubšo zelenjavo, na primer češnjevce, olive, papriko in korenček, dodamo fižol, koruzo in čičeriko ter stresemo v posodo. Dodamo riž, tuno in začimbe po želji. Odlična izbira bodo sol, poper, bazilika in peteršilj. Začinimo še z nekaj olivnega olja in malo limone in solata je nared za polnjenje posodic za s sabo.
2. Humus namaz
Humus se odlično poda k narezani zelenjavi, čapatijem in polnozrnatemu kruhu. Odpremo pločevinko s čičeriko in jo dobro odcedimo. Nasekljamo česen in peteršilj. Ožamemo polovico limone. Vse sestavine stresemo v mešalnik, dodamo žličko tahinija, nekaj vode in olja ter dobro zmešamo. Po okusu začinimo s poprom in soljo in okusen ter zdrav namaz je pripravljen.
3. Ovsena kaša z banano
Ovseno kašo skuhamo v riževem mleku in ohlajeni dodamo žlico medu ter kokosovo moko. Čez noč pustimo v hladilniku in zjutraj v zmes nasekljamo še banano. Tako pripravljena kaša je odličen zajtrk, za vse sladkosnede pa tudi zdravo kosilo za s sabo.