Roher Spargelkuchen kann ein toller Snack sein, von dem jeder begeistert sein wird. Das Frühlingsgericht lässt sich in kleine Stücke schneiden und als „Fingerfood“ servieren, eignet sich aber auch gut als Hauptgericht.
Hrustljava sirova pita s šparglji je odlična izbira za spomladansko malico, kosilo in celo večerjo. Odlično se znajde tudi v obliki prigrizka, saj narezana na manjše koščke služi kot domiseln “finger food”.
Recept za sirovo pito s šparglji:
Zutaten:
- 250 g aufgetauter Blätterteig
- 1 Ei
- 2 Esslöffel Olivenöl
- 100 g Ricotta
- 100 g Sauerrahm
- ein Löffel gehackte Petersilie
- ein Löffel gehackter Schnittlauch
- Tasse geriebener Parmesankäse
- Salz
- Pfeffer
- 400 g Spargel
Zubereitungsanleitung:
Pečico predhodno segrejemo na 190 stopinj. Listnato testo razvaljamo na pomokanem pultu in oblikujemo pravokotnik. Robove testa zavihamo navznoter, da dobimo rob. Testo položimo na namaščen pekač in ga na več mestih prebodemo z vilicami. V skledi razžvrkljamo jajce in z njim premažemo testo. Pladenj položimo v pečico in počakamo, da se testo zlato rumeno zapeče. Med pečenjem pripravimo nadev. Šparglje očistimo, jim odstranimo olesenele dele in narežemo na rezine. V skledi zmešamo rikoto, kislo smetano, peteršilj, drobnjak, parmezan, sol in poper. Pečeno testo vzamemo iz pečice in ga premažemo z nadevom. Po nadevu enakomerno razporedimo šparglje in jih premažemo z oljem, ki ga lahko zmešamo z nekaj vode. Pekač položimo nazaj v pečico in pečemo še približno 10 minut.