Ein Ereignis naht, bei dem Feinschmecker im ganzen Land zur Besinnung kommen. Die Herbst-Restaurantwoche 2016 findet traditionell kurz vor dem Gefrieren des Bodens statt und die besten slowenischen Köche können die letzten (aber die süßesten) Knollen, Kartoffeln und bunten Rüben daraus ziehen und uns mit einem unvergesslichen kulinarischen Erlebnis verwöhnen. Willkommen zur Restaurantwoche Herbst 2016, die vom 21. bis 30. Oktober stattfindet.
Restaurantwoche Herbst 2016 ponovno vabi vse ljubitelje dobre hrane in vina za mize najboljših slovenskih restavracij. Dogodek bo trajal 9 Tage, von 21. do 30. oktobra 2016, sodelovalo pa bo kar 91 restavracij iz vseh slovenskih regij. Za 3-4 hodni meni brez pijače bo potrebno odšteti 16 €.
Teden restavracij je tradicionalno kulinarično gibanje, katerega namen je približati ustvarjalno, konceptualno in visokokvalitetno kuhinjo širši množici. Poudarek dogodka ni na znižanju cen in promociji, temveč na izobraževanju javnosti in omogočanju dostopa do takovrstne izkušnje širši paleti slovenskega prebivalstva.
WEITERLESEN: Čokoljana 2016 – čokoladni sejem v Ljubljani zdaj dvodnevni dogodek
Tudi letos na seznamu ne manjka največjih zvezd slovenske kulinarične scene. Svoja vrata bodo med drugimi odprle restavracije Schütze, JB, Hügel, Gostilna pri Lojzetu (dvorec Zemono), Pfau, gostilna Krištof und restavracija Mak. Restavracij je seveda ogromno in v dobrem tednu vseh ne bo uspelo obiskati še tako strastnim kulinaričnim navdušencem. Pri odločanju, kam na večerjo, si lahko pomagate z opisom restavracij, na dieser Link, kjer si lahko ogledate tudi menije, ki jih restavracije v času dogodka strežejo. Priporočamo vam, da z rezervacijami pohitite, saj se mize vztrajno polnijo.
Mehr Informationen:
Woche der Restaurants.si