Kaffeetrinken ist ein weit verbreitetes Ritual am Arbeitsplatz und gleichbedeutend mit einer Pause. Viele morgendliche Meetings gehen nicht ohne eine Tasse Kaffee vorbei, nicht einmal Geschäftstreffen. Während Kaffee in diesem Fall mehr als eine notwendige Ergänzung ist, kann Kaffee am Arbeitsplatz auch mehr als nur eine „soziale“ Rolle spielen. Dadurch können Sie produktiver sein. Aber deshalb müssen Sie wissen, wann für sie der richtige Zeitpunkt ist, eine Pause zu machen.
Du wusstest, dass es so war idealen čas za odmor za kavo, s katerim boste povečali svojo produktivnost, dve uri po začetku dela? Morda se zdi to stokrat prepozno za vas, saj si začetka dneva ne moreta predstavljati brez uvoda s kavo, a sodeč po raziskavi univerze Baylor University, ki sta jo vodila Emily Hunter in Cindy Wu, boste morda morali spremeniti svojo navado. No, ne toliko navade pitja kave, ampak kdaj si vzeti odmor. Kar pa je pravzaprav ena in ista stvar.
WEITERLESEN: Kaffeereste: Kann ich Kaffee nachtrinken, den ich morgens nicht aufgegessen habe?
Kot so pokazali Forschungsergebnisse hat dopoldanski odmor precej večji učinek na vašo produktivnost kot odmor sredi popoldneva. To so ugotovili na podlagi 96 zaposlenih in tega, kdaj si ti vzamejo odmor (odmor so definirali kot vsako obdobje med delavnim časom, ko zaposlenim ni bilo potrebno delati). Zgodnejši odmor izboljša koncentracijo in motivacijo, medtem ko se odmori kasneje v dnevu niso izkazali za tako učinkovite. Kasneje kot je bil, manj efekta je imel. Razlog tiči v dejstvu, da imamo energije, motivacije in koncentracije največ prav zjutraj in hitreje kot to obnovimo, dlje jih držimo na visokem nivoju. In če šef podvomi v vašo delovno etiko, mu odgovorite, da je vse v imenu vaše produktivnosti.
Mehr Informationen:
psynet.apa.org