Trotz der Flut an Nahrungsergänzungsmitteln, die uns die Lebensmittelindustrie heute bietet, dürfen wir die Grünalge aus der Gattung Spirulina nicht vergessen, denn sie gleicht unsere Gesundheit auf natürliche Weise aus und stärkt sie. Dieses Mal bieten wir Ihnen ein köstliches Rezept für frisch gebackenes Brot mit Wunderalgen, das Ihnen genügend Energie und mehr Kraft verleiht.
Spirulina je odlično celostno živilo, ki nadomešča izolirane vitamine in minerale. Je močan antioksidant, vključno z vitamini B1, B6, C in E. Pomaga preprečevati celično škodo zaradi prostih radikalov, ki so povezani z razvojem bolezni kot so rak, artritis, bolezni srca, sive mrene in prezgodnje staranje. Poleg tega je zelo dober vir beta karotena, železa, kalcija, različnih mineralov in esencialnih maščobnih kislin.
Spirulina je odličen vir beljakovin, krepi imunski sistem, ščiti pred okužbami, lajša simptome alergij, in ima probiotične lastnosti.
Zutaten
- 1 skodelica kvinoje
- 1 skodelica polnozrnate moke
- 2 Tassen Wasser
- 3/4 skodelice sojinega mleka
- 2 Eier
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 2 žlički jedilnega škroba
- 1/2 Teelöffel Backpulver
- 1/4 TL Backpulver
- 2 žlički alge spiruline v prahu
Vorbereitung:
- Namočite kvinojo čez noč v 2 skodelicah vode.
- Odcedite odvečno vodo in temeljito sperite.
- Pečico segrejte na 350 stopinj.
- Sojino mleko, jajca, sladkor, jedilni škrob, sol in kvinojo združite v eno posodo in premešajte.
- V drugi posodi združite in premešajte moko, pecilni prašek in spirulino.
- Suho in gladko zmes združite ter dobro premešajte.
- Pekač obložite z peka papirjem in nato vanj ulijte zmes, ki ste jo pripravili.
- Pečete 40 – 50 minut.
- Kruh naj počiva po peki počiva 10 minut, da se malce ohladi.