Präsentation von Essen, Kultur und Weinen in Goričko. In zwei Stunden lernen wir unter professioneller Anleitung von Köchen der Hochschule für Gastgewerbe und Tourismus in Celje die Herkunft von Lebensmitteln, ihre praktische Verwendung im Alltag, Rezepte – kleine Geheimnisse großer Meister und eine Reihe von Prekmurje … kennen.
Predstavitev hrane, kulture in vin na Goričkem
V dveh urah bomo pod strokovnim vodstvom kuharjev s Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje spoznali izvor hrane, praktično uporabo v vsakdanjem življenju, recepte – male skrivnosti velikih mojstrov in nabor prekmurskih vin.
Speisekarte:
1. Ocvirkova pogačo, meso iz tunke z zaseko.
2. Dodole s kislo smetano, rdečo čebulo, pečenimi mladimi svinjskimi rebri.
3. Genjeni retaši (jabolčni, skutini, makovi zavitki).
MCC Kavarna. Vstopnina je 10 EUR/osebo in vključuje 3 hode, pijačo dobrodošlice in degustacijo vin.
Aufgrund der begrenzten Anzahl sind sie vorhanden vorherige Anmeldung erforderlich an info@mc-celje.si ali na 03 490 87 40 in 040 756 009.
Izvajalca: Celjski mladinski center in Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje.