Auf der Suche nach einem attraktiven Dessert? Dann ist das Rezept für eine Schokoladen-Überraschungskugel, die in ihrem Inneren eine Überraschung (Eis) verbirgt, genau das Richtige für Sie. Auf den ersten Blick ist es ein ganz gewöhnliches Dessert, aber wenn heißes Karamell darüber gegossen wird und die Schokolade zu schmelzen beginnt, kommt das Eis darin zum Vorschein!
Čokoladna krogla presenečenja, ki pod čokolado skriva sladoled, bo hitro postala vaša najljubša Nachtisch. Gre za odraslo, ali bolje, hedonistično različico jajčka Kinder. Njen avtor, chef Byron Talbott, je navdih za to edinstveno sladico našel v kremnem sladoledu s sadjem. A na prvi pogled bi dejali, da je vse prej kot to. Ko pa jo oblijemo z vročo karamelo, se razgali njena notranjost, v kateri se skriva Eis. Je to najboljša sladica vseh časov? Vsekakor spada v ožji krog favoritinj!
WEITERLESEN: Rezept: Das japanische Souffle, das die Welt verrückt machte
Recept za čokoladno kroglo presenečenja s sladoledom:
Sestavine za čokoladno kroglo presenečenja s sladoledom:
- čokolada za peko (čokoladne kapljice)
- Eis (optional)
- Karamell
- sadje (po želji)
- orehi/lešniki (po želji)
Priprava čokoladne krogle presenečenja s sladoledom:
Najprej na vodni pari stopimo čokolado in potem dodamo nekaj ekstra (čokoladnih) kapljic, da znižamo temperaturo. V nadaljevanju potrebujemo okrogel kalup. V eno polovico vlijemo čokolado, kalup zapremo in ga toliko časa nežno obračamo, da se čokolada enakomerno razporedi po steni. Modelček nato za 30 minut postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi. Vmes na nekaj minut kalup obračamo. Ohlajeno čokolado nato postavimo na segret obrnjen podstavek, da se naredi luknja. A kaj bi vam razlagali, ko pa vam lahko chef Byron Talbott to pokaže.
Mehr zum Autor:
byrontalbott.com