Sangria ist ein sehr beliebtes alkoholarmes Getränk, das ursprünglich aus Spanien stammt. Die Spanier kennen die Hitze und wissen daher, wie sie sich an heißen Tagen richtig abkühlen können. Sangria hat seinen Namen vom Blut (was auf Portugiesisch Blutung bedeutet) und ist dementsprechend rot gefärbt. Die Grundlage dieses spanischen Getränks sind Wein, Brandy und Obst.
Sangria je osvežilna alkoholna pijača s sadjem, rdeča kot kri, ki je bojda nastala zato, ker vino ni bilo dovolj pitno. Poznamo veliko izpeljank, a nobena sangria danes ne nastane brez vina, sadja/soka in žgane pijače. Je kot golaž. Najboljša je dan ali celo dva za tem, ko smo jo pripravili. To ne pomeni, da je ne moremo zaužiti takoj, a s časom okus pridobi več žlahtnosti.
WEITERLESEN: Rezepte mit Bier - Kochen mit Bier
Pri pripravi sangrie priporočamo uporabo tršega sadja, da to ne razpade takoj in da pijača ne postane motna. Če jo želite estetsko popestriti, jo lahko pripravite v izdolbeni lubenici, njeno meso pa uporabite v pijači.
Recept za domačo sangrio:
Sestavine za domačo sangrio:
- 1 l rdečega vina
- 1dl Rum
- 1 l soka
- 2,5 dl ananasovega kompota
- 2 Kiwis
- 2 Äpfel
- 3 Orangen
- 2 do 3 banane
- 1 Birne
- 20 dag grozdja
- 20 dag sladkorja
- 2 žlički cimeta (tega izpustimo, če izpustimo jabolko)
Postopek priprave domače sangrie:
Operemo, olupimo in narežemo vse sadje na čim manjše koščke. Nato jih zalijemo z vinom in sokom ter dodamo sladkor. Za konec primešamo rum in cimet ter ”zabelimo” z ledenimi kockami. Postavimo v hladilnik in postrežemo hladno. Pa na zdravje!