Können Sie beim Sport oder im Film nicht auf Chips verzichten? Füllen Sie für Partys immer eine Schüssel mit diesem beliebten salzigen Snack? Warum machen Sie nicht einfach mal Ihre eigenen Chips, damit Sie nicht immer auf teure Tüten aus dem Supermarkt zurückgreifen müssen, die mehr Luft als Chips enthalten? Das Rezept ist so einfach, dass Sie denken werden, wir hätten etwas vergessen!
Si kdaj pomislil, da bi Chips, ta priljubljeni salziger Snack, pripravil doma? Sledi navodilom, ki jih serviramo v nadaljevanju, in čips iz trgovine bo le še izhod v sili. 15 Minuten in je konec!
WEITERLESEN: Rezept: Biskuitkuchen, der nicht zerbröckelt
Recept za domači čips:
Sestavine za domači čips:
- 2 mittelgroße Kartoffeln
- Pflanzenöl zum Braten
- Salz
- pol žličke sladke paprika (po želji)
- pol žličke čilija (po želji)
Postopek priprave domačega čipsa:
Z lupilnikom najprej olupimo krompir in ga narežemo na tanke rezine. Temeljito ga zbrišemo s krpo, medtem pa na ponvi že močno segrevamo olje. Listič za lističem krompirja dajemo na olje in jih cvremo nekje 10 minut. Ko je pečen, čips odcedimo in preložimo na papirnate brisače, da popivnajo olje. Čips nato le še posolimo ter po želji potresemo z mleto papriko in čilijem. Pa dober tek!