Schon mal was von einem knusprigen Spiegelei gehört? Untersuchungen zufolge werden neben Müsli am häufigsten Eier zum Frühstück zubereitet. Wie könnte man auch nicht, wenn sie extrem nahrhaft sind (dank ihrer hochwertigen Proteine, die uns schnell satt machen und das Sättigungsgefühl viel länger anhält) und nachweislich gesund sind. Aber Sie haben es wahrscheinlich schon satt, sich immer nur in einem Teufelskreis zuzubereiten und zu drehen: hart- und weichgekochtes Ei, pochiertes Ei und Rührei. Höchste Zeit also, das knusprige Spiegelei zu probieren!
Hrustljavo ocvrto jajce bo hitro postalo vaš najljubši zajtrk, saj je obrok ne samo jajce na oko, pardon, privlačen na oko, ampak tudi izredno okusen in preprost ter primeren kot samostojna jed ali priloga.
WEITERLESEN: Herbstrezept: Gesunder Apfelkuchen ohne Backen
V nadaljevanju si preberite, kaj vse potrebujete za pripravo hrustljavega ocvrtega jajca, nato pa si oglejte demonstracijo kuharja Byrona Talbotta, da boste pripravo obvladali v nulo.
Sestavine za hrustljavo ocvrto jajce:
- 3 ali 4 jajca
- 3 rezine kruha
- peteršilj, rožmarin, timijan, sol
- Milch
- Mehl
- Semmelbrösel
- beli vinski kis
- Öl
Priprava hrustljavega ocvrtega jajca
V mešalnik nadrobite kruh, mu dodajte peteršilj, rožmarin, timijan in sol ter dobro zmešajte, da se kruh prepoji z začimbami. Drobtine razporedite po pekaču in ga za 10, 15 minut postavite v pečico, ogreto na 130 stopinj, da se masa dobro osuši. Medtem zakrknite jajca. V posodi zavrite slan krop, ki ste mu dodali nekaj kapljic belega vinskega kisa. Jajca ubijte v vodo in jih kuhajte nekje 30 sekund, nato pa jih odstranite in položite na krpo, da se posušijo in shladijo. Ohlajene najprej povaljajte v moki, sledi tretma v mešanici mleka in razžvrkljanega jajca, potem pa jih čaka še ”kopel” v krušnih drobtinah. Na ponvi, kjer ste dobro segreli olje, jajca cvrite največ tri minute (rumenjak mora ostati tekoč, skorja pa hrustljava). V tem času na vseh straneh jajca postanejo zlato rjava. Odstavite jih z zajemalko z luknjicami. Pa dober tek!