Für uns ist der Keksteig der köstlichste Teil beim Keksbacken und meist der einzige Grund, warum wir es tun. Damit wir von nun an ein für alle Mal den Händen von Salmonellen und ähnlichen Unannehmlichkeiten entgehen, haben wir ein Rezept vorbereitet, das unbeschwerten Genuss beim Löffeln voller rohem Keksteig garantiert.
Drugi razlog za to, da smo poiskali vegansko alternativo običajnim receptom za piškote, je naša vedno večja občutljivost na gluten, sladkor in ostale procesirane ter zdravju škodljive sestavine. Ne boste verjeli, ampak glavna sestavina zdravih presnih kroglic, po katerih si bomo oblizovali prste, je čičerika!
Sestavine za 12 okusnih kroglic:
- 500 g čičerike
- 3 žlice organskega medu
- 1 žlička kokosovega sladkorja
- 4 žlice surovega organskega mandljevega masla
- 2 žlički arome vanilije
- Prise Salz
- 1 ½ skodelice zdrobljene temne čokolade
- 1/8 žličke pecilnega praška
WEITERLESEN: Rezept: Keksgläser mit Milch
Verfahren:
V veliki posodi s paličnim mešalnikom zmešamo čičeriko, med, sladkor, pecilni prašek, mandljevo maslo, ekstrakt vanilije in ščepec soli. Mešamo dokler ne dobimo popolnoma gladke in enakomerne zmesi. V dobljeno kremasto zmes dodamo zdrobljene koščke čokolade, z lopatko dobro premešamo in z rokami oblikujemo 12 majhnih kroglic. Kroglice sproti odlagamo na večji krožnik, ki ga predhodno obložimo s papirjem za peko. Ko porabimo vso maso, kroglice postavimo na hladno in pustimo stati v zmrzovalniku vsaj eno uro.