Smrekras Tempel ist tot, es lebe Atelje. Das berühmte Restaurant des Hotel Union, das seit 1903 geöffnet ist, hat ein neues Kapitel aufgeschlagen. Nach 30 Jahren wurde es einer umfassenden Renovierung unterzogen, die sowohl auf konzeptioneller, räumlicher als auch auf kulinarischer Ebene erfolgte und auch seinen Namen änderte. „Sag mir, was du isst, und ich koche dich besser“, sagen sie. Herausforderung angenommen! Willkommen im modernsten Restaurant in Ljubljana.
Nazorjeva ulica 2
Ljubljana, Slowenien
Sobota od 18:00 do 22:00
Bekannt Fichtentempel je zgodovina. Prišla je Atelje-Restaurant! Čeprav nadaljuje zgodbo slovite restavracije hotela Union, pa se je od nje kar precej distancirala. Gre za konceptualno povsem drugačno restavracijo, zato je logično, da so presekali popkovino z imenom in zdaj v bivše prostore Smrekarjevega hrama vabi Atelje.
V njem ustvarja in hrani dirigira še ne tridesetletni Jörg Zupan, eden od najobetavnejših kuharskih mojstrov pri nas, ki se je uril v restavraciji Promenada na Bledu pri Binetu Volčiču, v vrhunski sydneyjski restavraciji Quaya, v londonski z michelinko nagrajeni restavraciji Pied a Terre und in Strelcu bei Igorju Jagodicu. Kljub rosnim letom je eden od redkih slovenskih von Köchen z bogatimi izkušnjami iz tujine.
WEITERLESEN: Danilo – gostilna & vinoteka: gostilna s tradicijo
Čeprav je Atelje del hotela Union, je odprta zunanjim gostom. Meni temelji na slovenski in mednarodni kulinariki, vsi krožniki pa so avtorski. Med drugim v Ateljeju sami zorijo sir, delajo kruh, pa jogurt in kefir ter vlagajo zelenjavo. Vse surovine so sezonske, naročite pa lahko tudi krškopoljca, to je avtohtono slovensko pasmo prašiča. Poleg bogate zaloge vin postrežejo tudi z domačimi Craft-Biere, namešajo pa vam tudi hišni koktajl.
Galerija – restavracija Atelje:
Mehr Informationen:
union-hotels.eu