Smrekrajev hram je mrtev, živel Atelje. Znamenita restavracija Hotela Union, ki je bila odprta od leta 1903, je obrnila nov list. Po 30 letih je bila deležne temeljite prenove, ki je potekala na konceptualni, prostorski kot tudi kulinarični ravni, prav tako je zamenjala ime. ''Povej mi, kaj ješ, in skuhal ti bom boljše'', pravijo. Izziv sprejet! Dobrodšli v najmodernejši restavraciji v Ljubljani.
Nazorjeva ulica 2
Ljubljana, Slowenien
Sobota od 18:00 do 22:00
Bekannt Fichtentempel je zgodovina. Prišla je Atelje-Restaurant! Čeprav nadaljuje zgodbo slovite restavracije hotela Union, pa se je od nje kar precej distancirala. Gre za konceptualno povsem drugačno restavracijo, zato je logično, da so presekali popkovino z imenom in zdaj v bivše prostore Smrekarjevega hrama vabi Atelje.
V njem ustvarja in hrani dirigira še ne tridesetletni Jörg Zupan, eden od najobetavnejših kuharskih mojstrov pri nas, ki se je uril v restavraciji Promenada na Bledu pri Binetu Volčiču, v vrhunski sydneyjski restavraciji Quaya, v londonski z michelinko nagrajeni restavraciji Pied a Terre und in Strelcu bei Igorju Jagodicu. Kljub rosnim letom je eden od redkih slovenskih von Köchen z bogatimi izkušnjami iz tujine.
WEITERLESEN: Danilo – gostilna & vinoteka: gostilna s tradicijo
Čeprav je Atelje del hotela Union, je odprta zunanjim gostom. Meni temelji na slovenski in mednarodni kulinariki, vsi krožniki pa so avtorski. Med drugim v Ateljeju sami zorijo sir, delajo kruh, pa jogurt in kefir ter vlagajo zelenjavo. Vse surovine so sezonske, naročite pa lahko tudi krškopoljca, to je avtohtono slovensko pasmo prašiča. Poleg bogate zaloge vin postrežejo tudi z domačimi Craft-Biere, namešajo pa vam tudi hišni koktajl.
Galerija – restavracija Atelje:
Mehr Informationen:
union-hotels.eu