V Sloveniji je vedno več gurmanov, ki imajo tudi vedno večjo izbiro! To je glavna ugotovitev Tedna restavracij 2015, potem ko je njegov drugi, jesenski del šele pred nami. Spomladi so vrhunski slovenski chefi s svojimi posebnimi meniji navdušili rekordno število gostov - 34 tisoč, jeseni pa se je spisek sodelujočih restavracij podaljšal kar za 13! V jesenskem Tednu restavracij, ki bo ponovno trajal deset dni, od 16. do 25. oktobra, nas bo razvajalo kar 87 vrhunskih slovenskih restavracij.
Potem ko je bil spomladanski del Restaurantwoche s 34 tisoč gosti rekorden, je v jesenskem naboru vrhunske slovenske kulinarike kar 13 novih restavracij. V jesenskem Tednu restavracij bodo slovenski chefi predstavili svoje ustvarjalno posodabljanje slovenske kuhinje, pri čemer si bodo pomagali s kakovostnimi lokalnimi sestavinami. Sprejemanje rezervacij se je začelo 27. septembra 2015.
WEITERLESEN: Die offene Küche setzt ihre kulinarische Mission in Koper fort
Mehr Informationen:
www.tedenrestavracij.si.