Čez drn in strn: Divji teden v Layerjevi hiši v Kranju
22. maj
V zraku · dan za · Utrip mesta · kulinarika

Pomlad nas je končno razveselila z nekoliko bolj milimi temperaturami – te pa prinašajo tudi pomembno obdobje premisleka našega načina življenja, predvsem odnosa do narave. Prijetno priložnost za samoevalvacijo prinaša dogodek Čez drn in strn: Divji teden v Layerjevi hiši v Kranju, ki bo potekal med 22. in 26. majem 2017. Dogodek bo sestavljen iz pogovorov, delavnic in umetniških razstav, namenjenih poklonu materi naravi.

do
Layerjeva hiša, Kranj
Hiša Layer
Vstop je prost.
Dogodek na Facebooku

Čez drn in strm: Divji teden v Layerjevi hiši v Kranju bo potekal od 22. do 26. maja 2017. Gre za dogodek, ki pod skupnim geslom ‘narava’ združuje delavnice, predavanja in umetniške dogodke. Glavni namen Divjega tedna je pobližje spoznavanje narave. 23. maja bo o magični, zdravilni, estetski in prehranski uporabi rastlin spregovorila etnobotaničarka Vlasta Mlakar, 22. maja, ob prvem svetovnem dnevu čebel, pa bo potekala otvoritev razstave panjskih kočnic.

PREBERITE ŠE: Pivo & Burger Fest 2017: lov na burgerje in pivo je odprt!

Skozi celoten teden bo potekala tudi delavnica Domen Kavčič in divja hrana, kjer se bodo udeleženci seznanili z nabiranjem in uživanjem divje hrane.  V sklopu te delavnice se bodo izvedle tudi tri Divje večerje, ki zaobjemajo pripravo in uživanje obroka zgolj iz sestavin, ki so nam v neokrnjeni obliki dostopne v naravi. Več o bogatem programu Divjega tedna v Layerjevi hiši si lahko preberete na tej povezavi.

Kiss - Dunaj 2017 21. maj, 2017 Koncert: teatralni Kiss maja 2017 prihajajo na Dunaj Jernej Kruder je prvi preplezal Tromostovje. 20. maj, 2017 The Rock Ljubljana 2017 – plezalni spektakel sredi Ljubljane Pivo & Burger Fest 2017 17. junij, 2017 Pivo & Burger Fest 2017: lov na burgerje in pivo je odprt! Maraton treh src 2017 20. maj, 2017 Maraton treh src 2017 – tekaški praznik v Radencih · · ·